Σομαλία: Τουλάχιστον 17 οι νεκροί της διπλής επίθεσης

Τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων προκάλεσε η έκρηξη δύο αυτοκινήτων παγιδευμένων με εκρηκτικές ύλες στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, έγινε γνωστό από την αστυνομία, ενώ η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Το πρώτο όχημα που οδηγούσε ένας βομβιστής αυτοκτονίας εισέβαλε στο ξενοδοχείο, Nasahablod Two, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 600 μέτρων από το προεδρικό μέγαρο και στη συνέχεια μια ομάδα ενόπλων πραγματοποίησε έφοδο στο κτήριο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Λίγα λεπτά αργότερα ένα άλλο παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη σε κοντινή απόσταση, δίπλα από το πρώην κτήριο όπου στεγαζόταν το κοινοβούλιο.

Αξιωματικός της αστυνομίας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι 17 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί, σκοτώθηκαν στις δύο εκρήξεις. «Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα μικρό τμήμα του ξενοδοχείου… ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών» ανέφερε.

Οι αστυνομικοί που έχασαν τη ζωή τους βρίσκονταν κοντά στην είσοδο του ξενοδοχείου. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας πρώην βουλευτής.

Οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ενόπλων συνεχίζονται εντός του ξενοδοχείου και η αστυνομία προειδοποιεί ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη των βομβιστικών επιθέσεων.

«Στοχοθετήσαμε υπουργούς και στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκονταν εντός του ξενοδοχείου. Συνεχίζουμε την επίθεση εναντίον τους εντός του κτηρίου» είπε στο Reuters εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Πριν από δύο εβδομάδες, τουλάχιστον 358 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις στο Μογκαντίσου, τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία της χώρας.

Σχετικά Νέα