Σνόουντεν: «Επιτέλους, ατράνταχτες αποδείξεις ότι δεν συνεργάστηκα με τη ρωσική κατασκοπεία»

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην συμβασιούχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που αποκάλυψε το εύρος της κατασκοπείας της σε βάρος ακόμη και συμμάχων της Ουάσινγκτον, έκρινε ότι το σενάριο κατά το οποίο η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να τον παραδώσει στις αμερικανικές αρχές για να κάνει μια χάρη στον Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύει ότι ουδέποτε συνεργάστηκε με τις ρωσικές υπηρεσίες κατασκοπείας.
«Επιτέλους: ατράνταχτες αποδείξεις ότι ποτέ δεν συνεργάστηκα με τη ρωσική κατασκοπεία. Καμιά χώρα δεν παραδίνει σε άλλη κατασκόπους, καθώς οι υπόλοιποι θα φοβούνταν πως θα ακολουθήσουν», έγραψε ο Σνόουντεν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Χθες Παρασκευή το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News μετέδωσε, επικαλούμενο στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ τα οποία δεν κατονόμασε, ότι η ρωσική ηγεσία εξετάζει το ενδεχόμενο να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές τον Σνόουντεν, σαν ένα «δώρο» στον πρόεδρο Τραμπ. Ωστόσο το δίκτυο δεν παρουσίασε κάποιο στοιχείο που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό αυτό.
Ο Σνόουντεν αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 30 ετών εάν δικαστεί και κριθεί ένοχος των κατηγοριών περί κατασκοπείας και κλοπής κυβερνητικής ιδιοκτησίας που τον βαρύνουν στις ΗΠΑ.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Ανατόλι Κουτσέρενα, ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί τον Σνόουντεν, δήλωσε πως η Ρωσία δεν έχει λάβει αίτημα για την έκδοση του πληροφορικού πρώην συμβασιούχου της NSA και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα προσαγάγει τον πελάτη του ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης.

Σχετικά Νέα