Σκουρλέτης: Ο Τσίπρας έμαθε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς αφότου έφυγαν οι κάμερες

“Ο Πρωθυπουργός έμαθε ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς αφότου έφυγαν οι κάμερες από το επιχειρησιακό κέντρο την περασμένη Δευτέρα”. Αυτό δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος χαρακτήρισε αστήρικτη και καθόλου σοβαρή την κατηγορία της ΝΔ ότι η κυβέρνηση απέκρυψε τα θύματα.

“Μόλις επιβεβαιώθηκε η πληροφορία, βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξημερώματα και ενημέρωσε για τους νεκρούς” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν θα άλλαζε κάτι αν η ενημέρωση γινόταν μία ώρα νωρίτερα η μία ώρα αργότερα. Ο Υπουργός επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του σταθμού μας ότι εξετάζεται η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας σε Υφυπουργείο, κάνοντας λόγο για επανασχεδιασμό.

Διέψευσε επίσης ότι η Μαραθώνος έκλεισε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως είπε, η Λεωφόρος έκλεισε για 15′ την ώρα που η φωτιά περνούσε το δρόμο.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Βορίδη στο σταθμό μας ο οποίος μίλησε για διερεύνηση και ποινικών ευθυνών, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού.

“Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες. Δεν επιζητούμε μια ανάληψη ευθύνης όμως για να λειτουργήσει εκτονωτικά” διευκρίνισε.

“Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν” πρόσθεσε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλει να κραδαίνει μια υπουργική παραίτηση ως πολιτικό λάφυρο.

“Πρέπει να πέσουν όλοι μάντρες στο Μάτι'”, δήλωσε ο Υπουργός τονίζοντας την ανάγκη για άμεσα και δραστικά μέτρα. Απέκλεισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λόγω της τραγωδίας. Τα μνημόνια ευθύνονται που πολλά από τα απαιτούμενα μέτρα δεν είχαν ληφθεί έως τώρα”, κατέληξε.

Σχετικά Νέα