Σκουρλέτης και Κατρούγκαλος: “Ναι” αλλά υπό προϋποθέσεις στο ΠΑΣΟΚ

Αν και οι Παναγιώτης Σκουρλέτης και Γιώργος Κατρούγκαλος, κατηγόρησαν ανοιχτά ακόμη και για νεοφιλελευθερισμό το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη σημείωσαν ότι δεν θα απέκλεισαν μια συνεργασία αλλά υπό όρους και προϋποθέσεις.

Μιλώντας στις «Αληθινές Ειδήσεις» ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είπε πως το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να παρακολουθήσει την πορεία χειραφέτησης της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας από τον νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, τον οποίο υπηρέτησε τις τελευταίες δεκαετίας. Πέραν αυτού, σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης το ΠΑΣΟΚ οφείλει «να απαλλαγεί από τα βαρίδια του» για να αποκτήσει την αξιοπιστία του. «Μακάρι να το κάνει και εδώ είμαστε» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός ΕξωτερικώνΓιώργος Κατρούγκαλος, είπε μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι το ενδεχόμενο (συμπόρευσης) εξαρτάται από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες αναγνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ μια αξιόπιστη συμμαχική δύναμη στην προσπάθεια για μια κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Αν απομονωθούν εκείνες οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που εξακολουθούν να αλληθωρίζουν προς τη Νέα Δημοκρατία του κυρίου Μητσοτάκη, γιατί να μην υπάρχει και στην Ελλάδα μια αντίστοιχη συμμαχία;»

Σχετικά Νέα