Σκουρλέτης:«Η κυβέρνηση πρέπει να υπενθυμίζει ότι δεν υιοθετεί το πρόγραμμα γιατί είναι ξένο προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ακραία νεοφιλελεύθερο»

o-upourgos-ergasias-panos-skourletis_12Σε μια φορτισμένη ομιλία ο Πάνος Σκουρλέτης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι ενδεχομένως το πρόγραμμα της κυβέρνησης μπορεί να μην είναι βιώσιμο και ότι είναι πιθανό μία ρύθμιση του χρέους που έθεσε η κυβέρνηση ως προμετωπίδα να συνοδεύεται από νέο μνημόνιο.

«Αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντηθεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σκουρλέτης. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος που υποστήριξε ότι μπροστά μας είναι η 2η αξιολόγηση και το πρόγραμμά ιδιωτικοποιήσεων κράτησε σκληρή γραμμή. Όπως είπε αυτό που μας δεσμεύει είναι τα όσα είπαμε στον λαό τον Σεπτέμβρη. «Δεν μπορώ να δεχτώ ότι μπορούμε να πάμε στην διαπραγμάτευση αμυντικά και να δεχτούμε να φύγει το 17% της ΔΕΗ. Αν δεν είχε το Δημόσιο το 17% και το μάνατζμεντ θα μπορούσε να ασκήσει την πολιτική των ρυθμίσεων που έχουν κοινωνικό πρόσημο; Οχι. Χρειαζόμαστε εργαλεία. Αυτές δεν είναι μάχες οπισθοφυλακών, είναι μάχες πολιτικές.

Ο Σκουρλέτης επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να υπενθυμίζει ότι δεν υιοθετεί το πρόγραμμα γιατί είναι ξένο προς τον ΣΥΡΙΖΑ και ακραία νεοφιλελεύθερο».

 

Σχετικά Νέα