Σημαντικά κέρδη στη Wall εν αναμονή συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση σε διάστημα δύο ετών.

Αφορμή για την ανάκαμψη αυτή του κλίματος έχουν σταθεί δημοσιεύματα που θέλουν να λαμβάνουν χώρα παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ και Κίνα και ΗΠΑ για την αποτροπή ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου.

Η εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα θα έχει λιγότερες συνεδριάσεις καθώς την Παρασκευή δεν θα διεξαχθούν συναλλαγές ενόψει του Καθολικού Πάσχα την Κυριακή.

Σε αυτό το κλίμα,  ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 468,47 μονάδες ή 2,02% και κινείται στις 24.000 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 134,89 μονάδες ή 1,92% και βρίσκεται στις 7.128 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 45,40 μονάδες ή 1,79% και κινείται στις 2.634 μονάδες.

Υπό το φόβο ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, έχουν ξεκινήσει πυρετώδεις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μήπως βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση και αποφευχθούν οι οικονομικές συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο.

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, έχουν ξεκινήσει συνομιλίες μεταξύ του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Steve Mnuchin και τον αντιπρόεδρο της Κίνας για θέματα οικονομικής πολιτικής Liu He που αποσκοπούν στην παροχή καλύτερης πρόσβασης στις κινεζικές αγορές για τις εταιρείες των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πως ο Mnuchin χθες δήλωσε στο Fox πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξος πως θα επιτευχθεί συμφωνία.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Facebook συνεχίζει να καταγράφει απώλειες (-0,90%) στον απόηχο του σκανδάλου για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της εταιρείας μέσω της Cambridge Analytica. H εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα απώλεσε 14%.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Finish Line Inc εκτοξεύεται κατά 30,14% μετά την είδηση ότι η JD Sports Fashion PLC θα προχωρήσει στην εξαγορά της έναντι 558 εκατ. δολαρίων.

Νωρίτερα, με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Κορεατικό Kospi Composite να κερδίζει 0,5%.

Σχετικά Νέα