Σε 7 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο χρυσαυγίτης που προσέβαλε τη μνήμη του Π. Φύσσα

Ο άνδρας μέλος της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, που φώναξε “πού είναι ο Παύλος σου τώρα;” στη Μάγδα Φύσσα κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε διακοπή της  δίκης της Χρυσής Αυγής τον περασμένο Φεβρουάριο, καταδικάστηκε  σε φυλάκιση 7 μηνών με 3ετή αναστολή.

Με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα το  Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο, κήρυξε ένοχο τον -όπως αυτοπροσδιορίστηκε χρυσαυγίτη για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και για προσβολή μνήμης νεκρού, μετά απο μήνυση της οικογένειας, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε πως αυτός ήταν ο άνδρας που φώναξε “Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;” ενώ στη δικαστική αίθουσα γίνονταν επεισόδια μετά απο εισβολή αντιεξουσιαστών οι οποίοι ζητούσαν να μπουν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια κατάθεσης μάρτυρα και δεν τους επιτρεπόταν.

Η Μάγδα Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο πως “οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα”

Πρόεδρος: Ήταν κακεντρεχής;

Μ. Φύσσα: Πολύ. Ηταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και κ γιος μου είναι εκεί που είναι.

Στο δικαστήριο  ο αστυνομικός που διενέργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη μετά τη μήνυση της οικογένειας Φύσσα ήταν βέβαιος για το  κατηγορούμενο. “Πήγα στο δικαστήριο όπου είχε συμβεί το περιστατικό για να διαπιστώσω τις περιγραφές που αναφέρονταν στη μήνυση. Εγώ τον ταυτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός”, είπε χαρακτηριστικά.

Κατατοπιστική για το τι έλαβε χώρα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ηταν και η κατάθεση του αδελφού της Μάγδας Φύσσα. “Καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση, ήταν ένας μάρτυρας που ζήτησε να μπουν μέσα οι δικοί του άνθρωποι που δεν άφηνε η αστυνομία. Υπήρξε χλευασμός από την άλλη πλευρά και η πρόεδρος διέκοψε τη δίκη. Είχε δημιουργηθεί ένταση και φώναζαν “αίμα – τιμή – χρυσή αυγή”. Εμείς καθόμασταν στη μέση των καθισμάτων προς το κέντρο και άρχισαν να έρχονται προς εμάς με ύβρεις. Μείναμε εκστατικοί γιατί η επίθεση γινόταν με ανοχή της αστυνομία. Η αστυνομία είχε πρόσωπο σε εμάς και πλάτη σε αυτούς. Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου. Ήταν μέσα στο ακροατήριο”, περιέγραψε ο μάρτυρας τονίζοντας πως συνεχώς η οικογένεια Φύσσα λοιδορείται και από τον συγκεκριμένο άνδρα. “Ήθελε να την πληγώσει, να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί”.

“Αρνούμαι”

Ο ίδιος ο νεαρός κατά την απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και μίλησε για στοχοποίηση των ‘χρυσαυγιτών” : “Έχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία διαφορά. Δεν εχω ενοχλήσει ποτέ… όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φύγω”.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο να κάτσουν να ασχοληθούν με εσάς για αυτό το περιστατικό; Εκείνη τη ημέρα είναι λογικό από όλα τα άτομα να ασχολούνται με εσάς;

Κατηγορούμενος: Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακούγεται μια βαβούρα και απο κάτω ακούγεται “πού είναι ο Παύλος σου τώρα”; αλλά εγω δεν ήμουν κάτω…

Πρόεδρος: Τότε γιατί να στοχοποιήσουν εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλα μου ντε; Για αυτό θέλω τους αστυνομικούς… αρνούμαι την κατηγορία. Δεν ξέρω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτήσουμε πώς διακόπηκε η δίκη αυτή!

Πρόεδρος: Δεν έχετε κατηγορία για διακοπή της δίκης…

Κατηγορούμενος: Ναι αλλά κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες…

Κατά την έξοδό του, ο κατηγορούμενος κατευθυνόμενος στο αρμόδιο τμήμα για την άσκηση έφεσης, ανέφερε στις κάμερες: “Δεν χλεύασα κανέναν. Υπάρχει και δεύτερος βαθμός”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα