Σε 3.600 εκτελέσεις έχει προχωρήσει η ISIS σε ενάμιση χρόνο

2D7BB248E266833608B908A306E3CFAB

Σύμφωνα με αξιόπιστες- αναφορές της ομάδας Συριακό Παρατηρητήριο, η τζιχαντιστική ISIS έχει προχωρήσει σε σχεδόν 3.600 εκτελέσεις στα εδάφη που ελέγχει,από την κήρυξη του υποτιθέμενου «χαλιφάτου» της τον περυσινό Ιούνιο.

Συγκεκριμένα,οι μισοί εξ αυτών ήταν άμαχοι, και οι «κατηγορίες» για την οποίες βρέθηκαν ένοχοι ξεκινούν από «κατασκοπεία» και φτάνουν μέχρι… την ομοφυλοφιλία ή την μαγεία. Και η μοιχεία όπως και η «απόκλιση από τον θρησκευτικό κώδικα» μπορεί να καταλήξει σε εκτέλεση.

Σύμφωνα με την ομάδα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, το οποίο συλλέγει πληροφορίες από τον συριακό εμφύλιο, η ISIS έχει εκτελέσει συνολικά 3.591 άτομα στις περιοχές που ελέγχει από τον Ιούνιο του 2014.
ι 1.945 ήταν άμαχοι, μεταξύ αυτών 103 γυναίκες και 77 ανήλικοι. Οι δε μισοί από τους αμάχους, οι 930, προέρχονταν από τη φυλή Σαϊτάτ, σουνιτικό πληθυσμό στη βορειοανατολική επαρχία του Ντέι αλ Ζορ.

Οι μέθοδοι εκτέλεσης ποικίλουν: Οι περισσότερες εκτελέσεις γίνονται με πυροβολισμό ή με αποκεφαλισμό. Έχουν υπάρξει και λιθοβολισμοί, ενώ έχουν υπάρξει περιστατικά στα οποία τα θύματα κάηκαν ζωντανά (όπως ο ιορδανός πιλότος) ή ρίχτηκαν στο κενό από μεγάλο ύψος.

Αναφορικά με  τις εμπόλεμες πλευρές, η ISIS έχει εκτελέσει επίσης 975 μέλη του καθεστωτικού συριακού στρατού και 247 μέλη των (αντίπαλών της) αντικαθεστωτικών ομάδων. Παράλληλα, οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει άλλους 415 που ήταν μέλη της αλλά κρίθηκαν «ένοχοι» για «κατασκοπεία» ή «συνεργασία με τον εχθρό» ή προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την οργάνωση.

Σχετικά Νέα