Σε 24ωρη απεργία στις 8 Ιουνίου προχωρούν οι δάσκαλοι

hdrhΣε 24ωρη απεργία στις 8 Ιουνίου προχωρούν οι δάσκαλοι, ενώ το Σάββατο 4 Ιουνίου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο, στις 5.30 το απόγευμα στα Προπύλαια. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) καταγγέλλει το το υπουργείο Παιδείας ότι «έχει αποφασίσει να διαλύσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση», θεωρώντας ότι οι αλλαγές που προωθούνται από την ηγεσία του υπουργείου (εφαρμογή «Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου, αύξηση του ελάχιστου αριθμού, η μετατροπή του ρόλου των Τμημάτων Ένταξης σε παράλληλη στήριξη) δείχνει τον δρόμο της απόλυσης σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που εργάζονται στην εκπαίδευση.

Ειδικότερα, το συλλαλητήριο στις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας της ΔΟΕ για την Προσχολική Αγωγή, στην οποία θα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Πρωτοβάθμιων Συλλόγων και Αιρετοί.

Επιπλέον, η ΔΟΕ χαρακτηρίζει την 8η Ιουνίου «ημέρα κινητοποίησης για την Παιδεία και την Υγεία», καθώς εκτός από την κήρυξη της απεργίας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12:30 μ.μ., που θα ενωθεί με την αντίστοιχη των εργαζόμενων στην υγεία (που διοργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ), για να γίνει κοινή πορεία μέχρι τη Βουλή.

Σχετικά Νέα