Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση Α. Τσίπρα – Κ. Ρέκλινγκ

Το τετ α τετ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό διευθυντή του ESM , Κλάους Ρέγκλινκ, διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και διήρκεσε περισσότερη από μιάμιση ώρα.

Αυτές είναι και οι μοναδικές πληροφορίες που δίνουν από την Κυβέρνηση για όσα διαμείφθηκαν πίσω από τις κάμερες μεταξύ τους.

Ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών ωστόσο, ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό πως έχετε κάνει πολύ δρόμο και αυτό είναι πολύ θετικό και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Οι περικοπές και οι επώδυνες μεταρρυθμίσεις είναι πίσω μας. Τώρα μπορείτε να επικεντρωθείτε στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής. Αυτός είναι ο νέος στόχος και είναι καλό για την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό.

Ο διάλογος

Ο Αλέξης Τσίπρας από πλευράς του δήλωσε, ότι “ο κοινός μας στόχος τώρα είναι να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και να έχουμε τη δυνατότητα να τελειώσουμε το πρόγραμμα στα μέσα του 2018 και να μην είμαστε στη δύσκολη θέση να χρειαζόμαστε περαιτέρω εκταμιεύσεις από την πλευρά σας”. με τον κ. Ρέγκλινγκ, να απαντά: “Και νομίζω ότι είστε σε καλό δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση” επισημαίνοντας μάλιστα πως δεν βλέπει να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω εκταμιεύσεις μετά τα μέσα του επόμενου χρόνου.

“Τότε, εάν όλα πάνε καλά, θα στέκεστε στα πόδια σας”, συμπλήρωσε ο ΓΔ του ESM ενώ διατύπωσε την εκτίμηση πως προοπτική είναι καλή αλλά όλα εξαρτώνται φυσικά  από τη συνέχιση της καλής συνεργασίας, για την οποία είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και από τη διαμόρφωση εμπιστοσύνης, γιατί οι αγορές παρακολουθούν προσεκτικά πώς είναι οι σχέσεις με τους θεσμούς και εάν οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζουν να υλοποιούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα