Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Σεπ 15th, 2016

Σε ουδέτερη ζώνη μεταξύ Τουρκίας – Συρίας τα φορτηγά του ΟΗΕ

syriaΕίκοσι φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο αποκλεισμένο Χαλέπι στην ανατολική Συρία «πέρασαν τα σύνορα» της Τουρκίας και περιμένουν σε «ουδέτερη ζώνη» μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Τα 20 φορτηγά πέρασαν τα τουρκικά σύνορα, τώρα βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ της Τουρκίας και των συριακών συνόρων» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιαν Έγκελαντ, σύμβουλος για ανθρωπιστικά θέματα του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για τη Συρία.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ εξέφρασε την ελπίδα ότι η βοήθεια θα διανεμηθεί την Παρασκευή στις πολιορκούμενες από τις κυβερνητικές δυνάμεις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι.

Στο χρονοδιάγραμμα προβλέπεται η έναρξη παράδοσης φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας την Παρασκευή, μετά την αποχώρηση, κάτι ωστόσο για το οποίο ομάδες αντικαθεστωτικών στην πόλη -όπως η ομάδα Fastaqim, στελέχη της οποίας επικαλείται το βρετανικό πρακτορείο- δεν δηλώνουν αισιόδοξα.

Η συμφωνία για εκεχειρία, στην οποία είχαν καταλήξει ΗΠΑ και Ρωσία έπειτα από δύσκολες διαβουλεύσεις, είχε αρχικά τεθεί σε ισχύ το βράδυ της Δευτέρας για δύο ημέρες και ανανεώθηκε για άλλο ένα 48ωρο.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo