Σε Ολλανδία και Γερμανία ο Μουζάλας για το προσφυγικό

576bd0e2436af0a64161fd3098133f8a-696x464

Σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι ασχολούνται με ζητήματα μετανάστευσης, θα έχει τις επόμενες ημέρες σε Ολλανδία και Γερμανία ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας θα βρεθεί την Πέμπτη στη Χάγη, όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του, Κλάας Ντάικχοφ. Ο Έλληνας υπουργός θα συζητήσει πτυχές της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ολλανδία για το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Είχε προηγηθεί πριν από ένα μήνα επίσκεψη στην Ελλάδα του κ. Ντάικχοφ και της Ολλανδής υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Ζανίν ‘Ανις Πλάσερτ, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις εγκαταστάσεις και τις πολιτικές της Ελληνικής κυβέρνησης για το προσφυγικό. Στους βασικούς άξονες της Ολλανδικής Προεδρίας για το τρέχον εξάμηνο συγκαταλέγεται, εξάλλου, η μετανάστευση και η διεθνής ασφάλεια.

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα ακολουθήσει επίσκεψη του κ. Μουζάλα στο Βερολίνο, προκειμένου να έχει επαφές με Γερμανούς αξιωματούχους για το προσφυγικό.

 

Σχετικά Νέα