Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Ιούν 11th, 2018

Σε «καλό κλίμα» η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ζάεφ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα στις 3 μ.μ., ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Το τηλεφώνημα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, διήρκησε περίπου μια ώρα και έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Οι ίδιες πηγές ανάφεραν ότι αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δυο πρωθυπουργών.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ είχε εμφανιστεί αισιόδοξος ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στο ονοματολογικό, τονίζοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28 και 29 Ιουνίου.

Επιθυμία των Σκοπίων, είπε σε δηλώσεις του, είναι να υπάρξει λύση ακόμα και πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26 Ιουνίου, τονίζοντας ότι οι ημέρες είναι μετρημένες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, ο ίδιος τόνισε ότι είναι σημαντικό η λύση να είναι ποιοτική, αξιοπρεπής και να διατηρεί την ταυτότητα γιατί μόνο έτσι θα τη δεχθούν θετικά οι πολίτες της χώρας που θα κληθούν να την επικυρώσουν δια δημοψηφίσματος.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα ευχάριστα νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», είπε ο κ. Ζάεφ, ενώ επεσήμανε αυτή θα είναι μια συμφωνία μεταξύ των προέδρων των δυο κυβερνήσεων, των υπουργών Εξωτερικών και όταν αυτό συμβεί οι πρόεδροι των δυο χωρών, αλλά και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι πολίτες θα ενημερωθούν καταλλήλως.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo