Δημοσιεύθηκε στις: Πε, Φεβ 25th, 2016

Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλ.Τσίπρα με τους αγρότες

2475450Σε εξέλιξη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες. «Εκφράζεται με έναν έντιμο τρόπο τις αγωνίες και τις διεκδικήσεις σας» είπε ο πρωθυπουργός καλωσορίζοντας τους αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με εισαγγελικές παρεμβάσεις στους αγώνες και τις διεκδικήσεις.

Το μπλόκο της Νίκαιας θα συμμετάσχει με τρεις εκπροσώπους στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Οι Β. Μπούτας, Ρ. Μαρούδας και Κ. Τζέλας, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου της Νίκαιας, θα εκπροσωπήσουν το μπλόκο στη συνάντηση, η οποία από πλευράς αγροτών έχει στην ατζέντα τα πέντε αιτήματα που έχουν διατυπώσει και επαναλάβει και την Τρίτη με σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Τα αιτήματα είναι:

  1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
  2. Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ «που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή». Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
  3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
  5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Βίντεο

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo