Σε Αφγανιστάν και Πακιστάν ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Επίσκεψη στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν με στόχο την υποστήριξη της ειρηνευτικής διαδικασίας πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.
Ο κ. Μάας χθες έφθασε στο Αφγανιστάν, ενώ αύριο, Τρίτη, θα συνεχίσει το ταξίδι του στο Πακιστάν.
«Με το ταξίδι αυτό στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα: η Γερμανία αναλαμβάνει τις ευθύνες της, ως ο δεύτερος μεγαλύτερος χορηγός και ως χώρα που συνεισφέρει στρατεύματα (στη δύναμη του NATO) στο Αφγανιστάν» δήλωσε ο Μάας.
Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας μετέβη αρχικά αεροπορικώς στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, όπου ο γερμανικός στρατός διατηρεί τη μεγαλύτερή του βάση εκτός Γερμανίας, το Στρατόπεδο Μάρμαλ.
Η Γερμανία έχει αναπτύξει 1.300 στρατιωτικούς εντός των ορίων της αποστολής του NATO για την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θορύβησε τους συμμάχους των ΗΠΑ πρόσφατα εκφράζοντας την πρόθεσή του να αποσύρει τις δυνάμεις της χώρας του από το αφγανικό θέατρο.
Αύριο ο Μάας θα επισκεφθεί το Ισλαμαμπάντ, όπου για πολλούς βρίσκεται το «κλειδί» της ασφάλειας του Αφγανιστάν. Αναμένεται να προτρέψει την πακιστανική κυβέρνηση να συνεργαστεί πιο στενά με την Καμπούλ.
Οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν κατηγορούνται συχνά ότι υποστηρίζουν ισλαμιστές εξτρεμιστές με σκοπό να αποσταθεροποιήσουν άλλες χώρες της περιοχής, κατηγορία την οποία το Ισλαμαμπάντ αρνείται

Σχετικά Νέα