Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη νήσο Λομπόκ της Ινδονησίας – 10 νεκροί

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη νήσο Λομπόκ, στη νοτιοανατολική Ινδονησία, νωρίς σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα -σύμφωνα με τις αρχές- να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι.

Πολλά κτήρια κατέρρευσαν ή υπέστησαν ζημιές λόγω του σεισμού.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS, ο ισχυρός σεισμός, το εστιακό βάθος του οποίου ήταν επτά χιλιόμετρα, καταγράφηκε στις 06:47 τοπική ώρα (01:47 ώρα Ελλάδας), ενώ ακολούθησαν 43 μετασεισμικές δονήσεις, η ισχυρότερη από τις οποίες ήταν 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός έπληξε το νησί την ώρα που οι περισσότεροι κοιμούνταν. Πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να βγουν σε ανοιχτούς χώρους φοβούμενοι ότι κτίρια θα κατέρρεαν. Ο Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών, ανήρτησε στο Twitter φωτογραφίες που εικονίζουν σπίτια οι τοίχοι και οι οροφές των οποίων έχουν καταρρεύσει.

«Κόσμος μαζεύεται στους δρόμους και σε άδεια χωράφια… Το βασικό τώρα είναι η απομάκρυνση και η διάσωση» των ανθρώπων που κινδυνεύουν, ανέφερε προσθέτοντας ότι «ορισμένοι τραυματίες δέχονται ακόμη περιποιήσεις σε κλινικές».

Το νησί αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό και απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από το Μπαλί, άλλον έναν γνωστό προορισμό για τους ξένους τουρίστες.

Στο εθνικό πάρκο του όρους Ριντζάνι, οι αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν την είσοδο διότι υπάρχουν ενδείξεις πως έχουν γίνει κατολισθήσεις σε ορισμένα μονοπάτια για περιπατητές.

Το ινδονησιακό αρχιπέλαγος, όπου βρίσκονται χιλιάδες μεγάλα και μικρότερα νησιά, βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς του Ειρηνικού Ωκεανού, μια περιοχή όπου καταγράφεται έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Σχετικά Νέα