Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Αυγ 22nd, 2016

Σειρά συσκέψεων στο Μαξίμου με επίκεντρο ΔΕΘ,διεθνείς επαφές και αξιολόγηση

ЁяՓɁӇ ԇӠБϔSǓ ͏̏ՠÉ`ԇ͠MJϕ։Ӈ ԙ͠Րőבř͙̅͠͏ɊϊՑə͠PϠԏ͠БυđϠԇӠʮϮ ԏՠӕщƁ KŎǠԓɐс ԧ��顠�᭡꯽� ���읭�骯굱龭 �筠ԥ�砲5 ɯ��12 ��破� 䱯Ϯ �ӕщƁ, kݮ粠Գ߰  (EUROKINISSI)

Συσκέψεις με μέλη της κυβέρνησης και με τους στενούς του συνεργάτες ξεκινά σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,ενώ παράλληλα την Πέμπτη θα συμμετάσχει στο Παρίσι, στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών.Κύριο θέμα των συσκέψεων θα αποτελέσει ο προγραμματισμός  της ομιλίας του πρωθυπουργού εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 10 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα,στο επίκεντρο θα βρεθούν και τα προγραμματισμένα ταξίδια του πρωθυπουργού στο εξωτερικό καθώς και η νέα  αξιολόγηση από τους θεσμούς.Είναι πιθανό μάλιστα να πραγματοποιηθεί και υπουργικό συμβούλιο κατά το οποίο συζητηθούν όλα τα καίρια ζητήματα.

Επίσης,σειρά σημαντικών διεθνών επαφών ξεκινά ο Αλ. Τσίπρας. Πρώτος σταθμός, η Σύνοδος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Ηγετών την προσεχή Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει ως παρατηρητής στη Σύνοδο.

Παράλληλα η Αθήνα προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους ηγέτες του ευρωπαϊκού Νότου για τη Διάσκεψη που αναμένεται να γίνει στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να μπουν στο επίκεντρο της συζήτησης τα ζητήματα που αφορούν στο κοινωνικό πρόσωπο της Ευρώπης και οι στόχοι για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και μείωση της ανεργίας και βεβαίως να ανοίξει η συζήτηση για τη δημοσιονομική χαλάρωση στην Ευρωζώνη.

Μετά τις 18 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Ν. Υόρκη όπου θα συμμετάσχει και θα μιλήσει στην Γενική Ετήσια Συνέλευση του ΟΗΕ.

 

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo