Σβίγκου: Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου ανέφερε: «Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και δεν θα αφήσουμε από την πίσω πόρτα, όπως άφησε να εννοηθεί ο εκπρόσωπος της ΝΔ, την ιδιωτικοποίησή της».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98. Η κ. Σβίγκου είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Σκουρλέτης και το κόμμα και συνολικά η κυβέρνηση καταδεικνύουν τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Όπως είπε η κυρία Σβίγκου, «αυτή τη στιγμή οι δανειστές πιέζουν για πράγματα που είχαν κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση, υπάρχει όμως το δεδομένο του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα λιγνιτικά και εμείς προσπαθούμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις οι οποίες θα υπερασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα. Δεν πρόκειται να φέρουμε από την πίσω πόρτα αυτά τα οποία θέλει η ΝΔ, η οποία είδαμε και την παρέμβαση που έκανε πριν από λίγες ημέρες. Τη στιγμή της διαπραγμάτευσης για τη ΔΕΗ, δημοσιοποίησε την άποψή της για μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ και μάλιστα κάνοντας ένα βήμα πέρα από τους δανειστές».

«Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί και δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση στο σημείο αυτό μεταξύ κόμματος-κυβέρνησης, Σκουρλέτη-κυβέρνησης κ.ο.κ.», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Σβίγκου δεν είναι βουλευτής, οπότε το αντάρτικο για τη ΔΕΗ δεν θα καταγραφεί στην ψηφοφορία, όταν αυτή γίνει στο Κοινοβούλιο.

Σχετικά Νέα