Σβίγκου:Στροφή προς την κοινωνία και τις ανάγκες της

svigkoy

H εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου,σε συνέντευξή της στο «105,5 στο Κόκκινο» σημείωσε πως τάσσεται υπέρ μιας  στρατηγικής συγκρότησης κοινωνικών μετώπων,προσθέτοντας ότι «το κόμμα δεν είναι παρακολούθημα της κυβέρνησης» αλλά υπάρχει η κοινή στρατηγική που είναι η εξυπηρέτηση των λαϊκών τάξεων.

Παράληλα,η κ. Σβίγκου τόνισε  «Αν δεν δούμε ότι ο ρόλος του κόμματος είναι να μην βλέπει προς την κυβέρνηση, αλλά να βλέπει προς την κοινωνία, και βλέποντας προς την κοινωνία, προς τις διεργασίες της, προς τα ανοιχτά της ζητήματα, προς τα κινήματα, έτσι θα χτίζει τις σχέσεις του με την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να κατανοήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».

Στο ερώτημα αν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταθεί κριτικά στην κυβέρνηση, η κ. Σβίγκου απάντησε πως αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση: «Πώς, δηλαδή, παράλληλα με την εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, θα μπορέσει να εφαρμόσει ένα παράλληλο πρόγραμμα, έτσι ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής στα κοινωνικά εκείνα στρώματα που το έχουν περισσότερο ανάγκη». Υπογράμμισε ακόμη ότι «υπάρχουν τα ανοιχτά ζητήματα στη διαπραγμάτευση, είτε μιλάμε για το χρέος, είτε μιλάμε για τα κόκκινα δάνεια», ζητήματα για τα οποία χρειάζεται μια κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για τα συμφέροντα της χώρας. Στο σημείο αυτό όμως η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι χρειάζεται και ο λαϊκός παράγοντας, ο οποίος θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και να διεκδικήσει.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα και τη στάση που θα τηρήσουν κόμματα όπως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, η κ. Σβίγκου ανέφερε ότι ενώ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων εγκαλούσαν την κυβέρνηση διότι δεν συμφωνούσε με τη μείωση των συντάξεων και στη συνέχεια ψήφισαν τη συμφωνία, «τώρα κάνουν ένα όργιο αντιπολιτευτικής κριτικής σχετικά με τα μέτρα που εξειδικεύουν τη συμφωνία». Είπε ακόμη ότι, επειδή υπάρχει και το ζήτημα με τα ισοδύναμα, καλό θα ήταν και τα υπόλοιπα κόμματα να συμβάλουν με τις προτάσεις τους και όχι να καταφεύγουν σε μια στείρα αντιπολιτευτική κριτική.

Τέλος,σχολίασε  τις εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ για την εκλογή αρχηγού, και αν τελικά στη ΝΔ γίνεται μάχη ιδεών ή μια μάχη προσώπων και μηχανισμών, η κ. Σβίγκου ανέφερε πως «ακόμα και τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ μιλούν είτε για μάχη επιχειρηματικών συμφερόντων, είτε για μάχη μεταξύ τζακιών και βαρόνων, δηλαδή ακόμα και μερίδα στελεχών της ΝΔ είναι αρκετά επικριτική ως προς την επικείμενη εκλογή προέδρου στη ΝΔ». «Νομίζω ότι όλοι οι πολίτες και εμείς που παρακολουθούμε τις εξελίξεις από μια άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι είναι μια μάχη μεταξύ προσώπων που κανείς δεν μπορεί να διακρίνει ποιες είναι οι πολιτικές τους ιδέες και ποιες είναι οι πολιτικές τους προτάσεις», προσέθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά Νέα