Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Φεβ 13th, 2016

Σαουδάραβας ΥΠΕΞ:Δεν θα υπάρξει Μπασάρ αλ Άσαντ στο μέλλον

Μπασάρ αλ Άσαντ«Δεν θα υπάρξει Μπασάρ αλ Άσαντ στο μέλλον», δήλωσε ο Άντελ αλ Τζουμπέιρ. «Μπορεί να χρειαστούν τρεις μήνες, μπορεί να χρειαστούν έξι μήνες ή τρία χρόνια–αλλά δεν θα φέρει ευθύνη πλέον για την Συρία. Τελεία και παύλα», πρόσθεσε.AdTech Ad

Ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ επέκρινε την εμπλοκή της Ρωσίας στον πενταετή πόλεμο της Συρίας, σημειώνοντας πως η αποφασιστικότητα του συριακού λαού να ανατρέψει τον Άσαντ παραμένει αδιάλειπτη, παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και την καταδίωξη του μέσα στην χώρα.

Παράλληλα τόνισε πως οι προηγούμενες εκκλήσεις του Άσαντ προς το Ιράν, την σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ και σιιτικές ένοπλες δυνάμεις από το Ιράκ και το Πακιστάν για παροχή βοήθειας στις κυβερνητικές δυνάμεις, απέβησαν μάταιες.

«Τώρα κάλεσε τους Ρώσους, αλλά ούτε αυτοί θα κατορθώσουν να τον βοηθήσουν», υποστήριξε ο Τζουμπέιρ.
Σε ερώτηση σχετικά με μια πιο άμεση στρατιωτική εμπλοκή και αποστολή «χερσαίων στρατευμάτων», ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ ανέφερε πως αυτές οι συζητήσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη ανάμεσα στα κράτη μέλη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος δρα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

«Εάν ο συνασπισμός αποφασίσει την αποστολή ειδικών δυνάμεων στην μάχη ενάντια του ΙΚ στη Συρία, η Σαουδική Αραβία θα είναι έτοιμη να συμμετάσχει», είπε.

Χθες, στο περιθώριο συνόδου στο Μόναχο, ο Τζουμπέιρ αποκάλεσε τον Άσαντ τον «πιο αποτελεσματικό μαγνήτη για τους εξτρεμιστές και τους τρομοκράτες στην περιοχή» της Μέσης Ανατολής και εξέφερε την άποψη ότι έχει κρίσιμη σημασία να απομακρυνθεί από την εξουσία για την αποκατάσταση της σταθερότητας.

Την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου, πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε πως οι επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού θα συνεχιστούν και δεν θα επηρεαστούν από τη συμφωνία των μεγάλων δυνάμεων για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo