Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Σεπ 26th, 2016

Σήμερα εισάγεται στις Επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο, με τις επείγουσες ρυθμίσεις των υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, εισάγεται προς επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές σήμερα Δευτέρα και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τρίτη από την Ολομέλεια.

Μεταξύ των θεμάτων, που ρυθμίζει, στις εκκρεμότητες της 1ης αξιολόγησης,περιλαμβάνεται επίσης, ο ορισμός των μελών του νέου υπερταμείου, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Εγνατία Οδό, η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και η ολοκλήρωση των αλλαγών στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων μέχρι το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, ενώ κρίσιμης σημασίας για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ είναι το euroworking group» της Πέμπτης.

H επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας θα πρέπει να αποτελούν κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους υποστήριξε ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να είναι προσωρινός σύμμαχος της κυβέρνησης, απέναντι στις επιδιώξεις των Ευρωπαίων στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo