Σάραντον – Μουζάλας μαζί στο χόκεϊ για τους Πρόσφυγες

το γήπεδο του Χόκεϊ βρέθηκε σήμερα η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Σούζαν Σάραντον, η οποία επισκέφτηκε το Ελληνικό, συνοδευόμενη από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλα.

Η ηθοποιός μίλησε με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί, σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί για τις συνθήκες που επικρατούν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Χθες, η  Σούζαν Σάραντον μαζί με τον κ. Μουζάλα επισκέφτηκαν το κέντρο το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια της Λέσβου. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η ηθοποιός είπε στον υπουργό ότι θα μεταφέρει στη διεθνή κοινότητα το δράμα των ανθρώπων αυτών, αλλά και τις προσπάθειες της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί.

Η Σούζαν Σάραντον αγοράζει γάντια και κάλτσες για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Η ηθοποιός έμεινε στη Λέσβο και στο πλευρό των προσφύγων και των μεταναστών για περίπου μία εβδομάδα και δήλωσε συγκλονισμένη από το δράμα των ανθρώπων αυτών.

Όπως αποκάλυψε, αποφάσισε να ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για να τιμήσει τους προγόνους της, που ήταν πρόσφυγες, ενώ αναφέρθηκε στον παππού της που πήγε στην Αμερική από την Σικελία σε ηλικία μόλις 15 ετών, φεύγοντας κι αυτός από έναν πόλεμο.

«Ήρθα να ακούσω, να μάθω τις ιστορίες των ανθρώπων που φτάνουν εδώ, να ακούσω από πρώτο χέρι την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πρόσφυγες», δήλωσε η Σούζαν Σάραντον στο CNN.

Σχετικά Νέα