Σάντσεθ: Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ μπορεί να ακυρωθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία για το Γιβραλτάρ

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι η σύνοδος κορυφής των ευρωπαίων ηγετών που αναμένεται να διεξαχθεί την Κυριακή για να επικυρώσει τη συμφωνία του Brexit, είναι πιθανόν να ακυρωθεί αν δεν υπάρξει μέχρι τότε συμφωνία για το Γιβραλτάρ.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, είναι προφανές ότι αυτό που θα συμβεί είναι ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πολύ πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί», δήλωσε ο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου στην Αβάνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Βόρεια Ιρλανδία – DUP: Δεν στηρίζουμε το Brexit στην τρέχουσα μορφή του

Η ηγέτης του μικρού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, το οποίο στηρίζει την πρωθυπουργό της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να στηρίξει τη συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit στην τρέχουσα μορφή της και προειδοποίησε ότι αυτό μπορεί να κοστίσει στην Μέι τη μεταξύ τους συμφωνία κυβερνητικής συνεργασίας.

«Όπως είναι το υπάρχον κείμενο, δεν μπορούμε να το στηρίξουμε. Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας καλύτερος τρόπος, ένας τρίτος τρόπος, και ενθαρρύνουμε την πρωθυπουργό, αντί να χάνεται χρόνος, να χρησιμοποιήσει αυτό τον χρόνο για να έχει μια καλύτερη συμφωνία», δήλωσε η Αρλίν Φόστερ στο δίκτυο UTV της Βόρειας Ιρλανδίας.

Σε ξεχωριστή συνέντευξη στο BBC Radio Ulster, η Φόστερ πρόσθεσε ότι αν η Μέι πετύχει να περάσει την τρέχουσα συμφωνία από το κοινοβούλιο, τότε το DUP θα «επανεξετάσει» τη συμφωνία «εμπιστοσύνης και στήριξης» που έχει με το Συντηρητικό Κόμμα της Μέι.

Σχετικά Νέα