Ρ.Σβίγκου: Το κλείσιμο των συνόρων δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

svigou.26.3.708«Άτοπη» χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τη σύνδεση των τρομοκρατικών επιθέσεων και του προσφυγικού, σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη kontranews.

Σχολιάζοντας τη στάση των χωρών, οι οποίες «σφραγίζουν» τα σύνορά τους, υπογραμμίζει πως «το κλείσιμο των συνόρων και η άρνηση της μετεγκατάστασης προσφύγων, δεν θα συμβάλλει καθόλου στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».
Μάλιστα, η κ. Σβίγκου κάνει λόγο για «έμπρακτη άρνηση της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογραμμίζοντας ότι «παραβιάζουν τα θεμέλια της Ενωμένης Ευρώπης».

Σε ό,τι αφορά στο μέτωπο της αξιολόγησης και στις απαιτήσεις των θεσμών, επισημαίνει πως « δεν σημαίνει ότι μπορεί να ξαναγραφτεί η συμφωνία του καλοκαιριού και όσα απερρίφθησαν τότε από την πόρτα, να εισέλθουν σήμερα από το παράθυρο της αξιολόγησης».

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αρνητική στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά, καθώς όπως εξηγεί « βρίσκεται πολύ πιο πίσω από τους προβληματισμούς και τις διεργασίες που διαπερνούν ακόμα και σοσιαλιστικά κόμματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

 

Σχετικά Νέα