Ρ. Δούρου: Μοναδικός πόλος έλξης παγκόσμιας εμβέλειας η Αττική

Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥΜε άρθρο – παρέμβαση στην 7η κατά σειρά δίμηνη εκστρατεία της ελληνοαμερικανικής εφημερίδας Greek News, που έχει ως στόχο την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπογράμμισε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Αττικής.
Η ίδια αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη νέα προσέγγιση τουριστικής προβολής που επιχειρεί η Περιφερειακή Αρχή, «μέσα από έναν πρότυπο επιστημονικό σχεδιασμό για την ανάδειξη της Αττικής των 4 εποχών. Της Αττικής των 66 δήμων».

Αναλυτικά το άρθρο της Ρένας Δούρου:

«Κάθε φορά που ο ταξιδιώτης φεύγει από την πατρίδα, δίνει την ίδια υπόσχεση. Ότι θα επιστρέψει με την πρώτη ευκαιρία. Και είναι μία υπόσχεση που την κρατά. Είτε πρόκειται για τον Έλληνα της Διασποράς, είτε για τον πολίτη του κόσμου που αναζητά έναν ξεχωριστό προορισμό. Και την κρατά, όχι στη βάση κάποιου είδους «υποχρέωσης», αλλά γιατί αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, η Αττική, συνιστά έναν μοναδικό πόλο έλξης παγκόσμιας εμβέλειας, έναν «μαγνήτη» που έλκει τον επισκέπτη από όποια γωνιά της γης κι αν βρίσκεται.

Ως Περιφέρεια Αττικής δώσαμε από την πρώτη στιγμή το μήνυμα για μια διαφορετική προσέγγιση της τουριστικής προβολής της Αττικής. Ανοίγοντας νέους δρόμους και δημιουργώντας νέες προοπτικές μέσα από συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Με βιώσιμη διαχείριση του τουριστικού της προϊόντος. Σκιαγραφώντας έναν Οδικό Χάρτη με τους άξονες δράσης της επόμενης πενταετίας, με στόχο την ανάπτυξη συνολικά της επισκεψιμότητάς της Περιφέρειας. Δίνοντας έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των δήμων της, μακριά από λογικές αποκλεισμών.

Μέσα από έναν πρότυπο επιστημονικό σχεδιασμό για την ανάδειξη της Αττικής των 4 εποχών. Της Αττικής των 66 δήμων.

Της Αττικής που συνδυάζει απαράμιλλη ιστορία, παγκόσμιους πολιτισμικούς θησαυρούς, φυσική ομορφιά, περιβαλλοντικό και παραγωγικό πλούτο. Της Αττικής που συνδυάζει τον αττικό αμπελώνα με τις ομορφιές των νησιών της.

Της Αττικής που αποτελεί ένα μοναδικό προορισμό.

Μίας Περιφέρειας πολυδύναμης, που μπορεί να μυήσει τον επισκέπτη σε πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες. Πολιτισμός, φύση, αθλητισμός, γαστρονομία, θαλάσσιες εμπειρίες, συνέδρια – η Αττική προσφέρει άπειρες δυνατότητες που συνθέτουν τις ψηφίδες ενός ανεπανάληπτου προορισμού.

Για εκείνη την διαδρομή που δεν κάνατε αλλά κι εκείνη που λαχταράτε να επαναλάβετε ξανά και ξανά. Για ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα.

Για την αυθεντικότητα των ανθρώπων, που δίνουν «πνοή» στη λέξη φιλοξενία.

Για το μοναδικό της φως. Το μοναδικό της τοπίο. «Αλήθεια, ανείπωτη, διαπεραστική γοητεία έχει το τοπίο της Αττικής. Εδώ, στην Αττική, τα πάντα είναι θαρρείς υποταγμένα σ’ ένα ρυθμό απλό, σίγουρο, ισορροπημένο. Όλα εδώ έχουν χάρη κι άνεση αρχοντικιά. Η στεγνή φτενή γης, οι χαριτωμένες καμπύλες του Υμηττού και της Πεντέλης, οι ασημόφυλλες ελιές, τα λιγνά ασκητικά κυπαρίσσια, οι παιχνιδιάρικες αναλαμπές της πέτρας στον ήλιο, κι απάνω απ’ όλα το διάφανο, ανάλαφρο, όλο πνέμα φως, πού ντύνει και γδύνει τα πάντα» (Νίκος Καζαντζάκης, «Αναφορά στον Γκρέκο»)».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα