Ρωσική επιχείρηση άμβλυνσης για την παρέμβαση στο Μακεδονικό

Προσπάθεια να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις από την απόπειρα επηρεασμού της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κάνει η ρωσική πρεβεία.
Κανονικά επιθυμεί να γίνουν οι επισκέψεις Λαβρόφ στην Αθήνα και Τσίπρα στη Μόσχα σύμφωνα με δημοσίευμα

Ένταση στις σχέσεις Αθήνας – Μόσχας ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή χθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα προχωρά στην απέλαση δύο ρώσων διπλωματών και στην απαγόρευση εισόδου στη χώρα σε άλλους δύο, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι «θα απαντήσουμε στην απέλαση από την Ελλάδα των ρώσων διπλωματών με τον ίδιο τρόπο», όπως μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο IFAX.

Αργότερα η ρωσική πλευρά σύμφωνα με τηλεγράφημα του Interfax, δήλωσε ότι επιθυμεί να γίνουν κανονικά οι επισκέψεις Λαβρόφ στην Αθήνα το φθινόπωρο και Τσίπρα στη Μόσχα στα τέλη του 2018.

Τo αναλυτικό τηλεγράφημα του Interfax αναφέρει:

Η Ρωσία είναι αποφασισμένη να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και προετοιμάζεται για την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη χώρα αυτή, όπως δήλωσε η Ρώσικη πρεσβεία στην Ελλάδα προς το Interfax την Τετάρτη.

Με βάση τα αποτελέσματα της επίσκεψης του έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας στις 13 Ιουνίου, ετοιμάζουμε την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ εδώ. Ο υπουργός μας έχει λάβει πρόσκληση. Και στη συνέχεια, θέτουμε τα θεμέλια για την προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Ελλάδας στη χώρα μας. Εκείνος επίσης έχει λάβει πρόσκληση από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους , δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

«Εκδηλώσεις που σηματοδοτούν την 25η επέτειο από την υπογραφή συνθήκης φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγο καιρό», είπε.

«Ετοιμάζουμε επίσης εκδηλώσεις για την 190η επέτειο από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο», ανέφερε (ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα).

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα