Ρωσία: Συνελήφθη στέλεχος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εμπορικού κέντρου στο Κεμέροβο

Στη σύλληψη ενός στελέχους της ιδιοκτήτριας εταιρείας του εμπορικού κέντρου της πόλης Κεμέροβο, όπου εκδηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα η πολύνεκρη πυρκαγιά, προχώρησε η ρωσική αστυνομία.

Σε ανακοίνωσή της, η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας, ο κρατικός οργανισμός που ερευνά σοβαρά εγκλήματα, ανέφερε ότι το στέλεχος αυτό, η Γιούλια Μπογκντάνοβα, δεν είχε μεριμνήσει για τα προβλήματα πυρασφάλειας στο εμπορικό κέντρο.

Η Μπογκντάνοβα είναι γενική διευθύντρια μιας εταιρείας με την επωνυμία ОАО Kemerovo Confectionary Combine, στην οποία ανήκει το εμπορικό κέντρο «Winter Cherry», όπου ξέσπασε η πυρκαγιά την Κυριακή.

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ο υψηλότερος όροφος του κτηρίου, απ΄όπου και ξεκίνησε, ήταν κατάμεστος: πολλά παιδιά με τους γονείς τους βρίσκονταν σε κινηματογραφικές αίθουσες και σε έναν παιδότοπο. Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι οι έξοδοι κινδύνου ήταν κλειδωμένες, ενώ δεν λειτούργησε το σύστημα πυρανίχνευσης.

«Η έρευνα υπέδειξε την Μπογκντάνοβα ως το πρόσωπο που ήταν υπεύθυνο για την πυρασφάλεια και διαπίστωσε ότι είχε επανειλημμένως ενημερωθεί από υφισταμένους της για τα προβλήματα στο σύστημα πυρασφάλειας του κτηρίου» ανακοίνωσε η Επιτροπή. Η έρευνα κατέληξε ότι η Μπογκντάνοβα δεν έλαβε μέτρα για τα προβλήματα αυτά.

Από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο έχασαν τη ζωή τους 64 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν παιδιά.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά Νέα