Ρωσία: Συνελήφθησαν μέλη του IΚ που ετοίμαζαν επιθέσεις στη Μόσχα

Μέλη τρομοκρατικής ομάδας τα οποία φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, συνέλαβε σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB), όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Ρώσοι πολίτες και τρεις πολίτες χωρών της Κεντρικής Ασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FSB, τα μέλη της τρομοκρατικής ομάδας σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία, σε μέσα συγκοινωνιών και εμπορικά κέντρα της Μόσχας, χρησιμοποιώντας βομβιστές αυτοκτονίας και εκρηκτικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος.

Μεταξύ των συλληφθέντων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της FSB, είναι ο συντονιστής της τρομοκρατικής ομάδας, τον οποίο είχε στείλει στην Ρωσία το «Ισλαμικό Κράτος», ένας ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και δύο βομβιστές αυτοκτονίας. Οι άνδρες της FSB εντόπισαν στον χώρο που συνελήφθησαν οι επίδοξοι τρομοκράτες εργαστηρίο κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους.

Σχετικά Νέα