Ρωσία: Πτώση αεροσκάφους στη Σιβηρία

Όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος IL-18 που κατέπεσε στη Σιβηρία έχουν διασωθεί. Τουλάχιστον 16 από αυτούς τραυματίστηκαν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, σύμφωνα με πληροφόρηση που έχει από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος ανήκε στο ρωσικό ΥΠΑΜ, ενώ κάποιες αναφορές έδιναν 30 ή 39 επιβαίνοντες.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένα από τα αεροσκάφη IL-18 που διαθέτει πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, επιβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχουν νεκροί, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Οι τραυματίες από την αναγκαστική προσγείωση του ρωσικού αεροσκάφους IL-18, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα σε νοσοκομεία της πόλης Τικσί, στη Σιβηρία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στο οποίο ανήκε το αεροσκάφος, επιβεβαίωσε ότι σε αυτό επέβαιναν 32 επιβάτες κι επτά μέλη πληρώματος, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ομάδα ειδικών στη διερεύνηση αεροπορικών δυστυχημάτων φτάνει στην περιοχή που έγινε η αναγκαστική προσγείωση, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που την προκάλεσαν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα