Ρωσία: Προειδοποιήσεις για προβοκάτσια Τζιχαντιστών στη Συρία

Για προβοκάτσια που βρίσκεται «στα σκαριά» στη Συρία, προκειμένου να δώσει την αφορμή στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για νέες αεροπορικές επιδρομές στην πολύπαθη χώρα, κάνουν λόγο οι Ρώσοι.

Όπως μεταδίδει το Russia Today, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τζιχαντιστές στη Συρία ετοιμάζονται να «στήσουν» νέα επίθεση με χημικά, προκειμένου να δημιουργήσουν το πρόσχημα για νέα επέμβαση των δυτικών δυνάμεων. Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε μάλιστα ότι γιαυτόν τον σκοπό πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού βρίσκεται, οπλισμένο με πυραύλους, βρίσκεται ήδη στον περσικό κόλπο.

Πάντα σύμφωνα με τους Ρώσους μεγάλες ποσότητες χλωρίνης έχουν μεταφερθεί σε χωριό για να χρησιμοποιηθούν από τους τζιχαντιστές, ενώ επί τόπου βρίσκεται ομάδα που έχουν εκπαιδεύσει οι Βρετανοί. Η εν λόγω ομάδα θα εμφανιστεί, αναφέρουν οι Ρώσοι, ως ομάδα διάσωσης από τα «λευκά κράνη».

Παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε απερίσκεπτες ενέργειες στη Συρία, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να βρεθούν τα προσχήματα που θα επιτρέψουν παρέμβαση για αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό.

Σχετικά Νέα