Ρωσία: Νεκροί δύο επίδοξοι τρομοκράτες μετά από συμπλοκή με την FSB

Νεκροί, μετά από συμπλοκή με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), έπεσαν δύο τρομοκράτες από χώρα της Κεντρικής Ασίας, στην περιοχή του Βλαντίμιρ που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχα.

Οι δύο άνδρες σκόπευαν να πραγματοποιήσουτρομοκρατικές επιθέσεις στην επικράτεια της Ρωσίας. 

Οι ίδιοι εντοπίσθηκαν σε εξοχικό της περιοχής Βλαντίμιρ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Δημοσίων σχέσεων της FSB «οι άνδρες της Ομσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας στην προσπάθεια τους να τους συλλάβουν δέχθηκαν σθεναρή ένοπλη αντίσταση, με αποτέλεσμα κατά την διάρκεια της συμπλοκής που επακολούθησε, οι δυο πολίτες γεννηθέντες το 1991 και 1987, να σκοτωθούν« .

Όπως ανακοίνωσε η FSB, κανένας από τους άνδρες της δεν τραυματίσθηκε, ενώ οι δύο τρομοκράτες είχαν διασυνδέσεις με στελέχη διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων που ήσαν αρμόδια για την στρατολόγηση νέων μελών, έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και ήσαν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην επικράτεια της Ρωσίας.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι στο οίκημα που διέμεναν οι δύο τρομοκράτες, βρέθηκαν εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ένα αυτόματο καλάσνικοφ ΑΚ-47 ένα πιστόλι Μακάροφ και πολεμοφόδια.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά Νέα