Ρωσία: Μάθημα για τη πολιτική κατά της διαφθοράς στα σχολεία

Επειδή τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 χρονών πρέπει σύμφωνα με τη Ρωσική Ακαδημία πάντα, να γνωρίζουν τι σημαίνει κυβερνητική πολιτική κατά της διαφθοράς, ο Βλάντιμιρ Πούτιν ετοιμάζει σεμινάρια επιμόρφωσης σε όλα τα σχολεία.

Ο πόλεμος της κυβέρνησης κατά της διαφθοράς θα αποτελέσει θεματική για τα μαθητικά «επιμορφωτικά σεμινάρια» στα σχολεία της χώρας, έπειτα από αίτημα μάλιστα της Ρωσικής Ακαδημίας.

Με επιστολή της στον Ρώσο Πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η αρμόδια ακαδημία ζητά από την κυβέρνηση να οργανώσει ειδικά «επιμορφωτικά μαθήματα» για παιδιά 5 έως 11 ετών, ώστε οι αρχές να τους διδάξουν τις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση ενάντια στη διαφθορά.

Η ακαδημία, της οποίας μάλιστα διοικητής είναι ο ανιψιός του Προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, αναφέρει στην επιστολή ότι τα παιδιά πρέπει να συναντήσουν τους ηγέτες της χώρας και να διδαχθούν πώς οι αποφάσεις τους θα «βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των Ρώσων».

«Προτροπή μας είναι δε, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο να εξηγήσουν τις πολιτικές κατά της διαφθοράς» επισημαίνει η επιστολή.

 

Σχετικά Νέα