Ρωσία: Θα απαντήσουμε στις αμερικανικές κυρώσεις, αλλά όχι τώρα

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς για το πώς συγκεκριμένα θα απαντήσει η Ρωσία στις κυρώσεις των ΗΠΑ.

«Φυσικά ο πρόεδρος θα πάρει τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες θα ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στα συμφέροντα της χώρας μας» δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «προς το παρόν είναι πρόωρο να ειπωθεί ποια συγκεκριμένα μέτρα θα ληφθούν».

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο εξέφρασε την ελπίδα ότι ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ και ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον θα συζητήσουν όλα τα θέματα των διμερών σχέσεων παρά την απροθυμία της Ουάσιγκτον για διάλογο.

Την δήλωση αυτή έκανε ο Πεσκόφ πριν από την έναρξη της συνάντησης των δύο ανδρών στην Γενεύη, που είναι η πρώτη υψηλού επιπέδου μετά την συνάντηση κορυφής των προέδρων των δύο χωρών στο Ελσίνκι.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι το Κρεμλίνο αναμένει ότι η συνάντηση αυτή στην Γενεύη, θα προσφέρει την δυνατότητα «να συζητηθούν για μια ακόμη φορά όλα τα γνωστά ζητήματα» που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και «να προσπαθήσουν να εντοπίσουν τα θέματα εκείνα, στα οποία οι συνάδελφοί μας μπορεί να επιδείξουν κάποια προθυμία για διάλογο».

Τα θέματα που θα συζητήσουν Πατρούσεφ και Μπόλτον είναι οι διμερείς σχέσεις υπό το φώς των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η διευθέτηση της κρίσης στην Συρία και την Ουκρανία και η επανέναρξη του διαλόγου στα ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα