Ρουμπινί:«Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να ευημερήσει χωρίς μια γενναία ελάφρυνση του χρέους της»

550_334_165955

Εντελώς διαφορετική άποψη για το θέμα της διαγραφής του ελληνικού χρέους  έχει από τους Ρέγκλινγκ και  Μοσκοβισί ο οικονομολόγος  Νουριέλ Ρουμπινί.

Ο διάσημος Αμερικανός οικονομολόγος για άλλη μια φορά  δήλωσε πως είναι βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να ευημερήσει, χωρίς μια γενναία ελάφρυνση του χρέους της.«Η Ελλάδα παραμένει μια ειδική περίπτωση», σχολιάζει από την πλευρά του ο Ρουμπινί.Όπως υπογραμμίζει, ακόμη κι η Ελλάδα εφαρμόσει μια ουσιαστική μεταρρυθμιστική ατζέντα, δεν θα μπορέσει να επιλύσει όλα της τα προβλήματα.

Η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων μπορεί να βελτιώσει τη δυναμική της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά σίγουρα, μόνο με μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει ποτέ να αποπληρώσει το χρέος της. Για αυτό η Ελλάδα χρειάζεται μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους της, επιμένει ο Ρουμπινί. Εστιάζοντας στις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο διάσημος οικονομολόγος εξυμνεί τις προσπάθειες της Ιρλανδίας και της Ισπανίας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, Ιρλανδία και Ισπανία είναι δύο χώρες που αξίζει να αναβαθμιστούν από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.Ο λόγος είναι η εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή που ακολούθησαν και οι μεταρρυθμίσεις που υλοποίησαν.

Σχετικά Νέα