Ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών στην Κολωνία

Αργά το απόγευμα χθες, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας, ομάδα είκοσι περίπου ανθρώπων επετέθη κατά έξι Πακιστανών, από τους οποίους τραυματίσθηκαν δύο. Λίγη ώρα αργότερα, ομάδα πέντε ανθρώπων επετέθη κατά 39χρονου Σύρου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.2B63DDFE00000578-0-image-a-17_1439662290336

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί για τις επιθέσεις κατά γυναικών τη νύκτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία ανέρχεται πλέον σε 516. Το 40% αυτών αφορά σεξουαλικές επιθέσεις, ανακοίνωσε χθες η τοπική αστυνομία. Αιτούντες άσυλο και παράνομοι μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική αποτελούν την πλειοψηφία των υπόπτων, σύμφωνα με την αστυνομία.

Περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί συμμετέχουν την έρευνα για τις βιαιότητες στην πλατεία ανάμεσα στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας. Οι έντονες επικρίσεις για την ανικανότητα της αστυνομίας να προστατεύσει τις γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων προκάλεσε την αποπομπή του αρχηγού της αστυνομίας της Κολωνίας Βόλφγκανγκ Αλμπερς.

Οξύνει το ρατσιστικό κλίμα το εξώφυλλο του Focus

Διχάζει τη Γερμανία το εξώφυλλο του περιοδικού Focus στο οποίο απεικονίζεται μία γυμνή λευκή γυναίκα, στο κορμί της οποία υπάρχουν μαύρα αποτυπώματα ανδρικής παλάμης και συνοδεύεται από τον τίτλο «Οι γυναίκες καταγγέλουν. Μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις των μεταναστών: Είμαστε ακόμη ανεκτικοί ή ήδη τυφλοί;».

Γρήγορα ξέσπασε σάλος με πολλούς να χαρακτηρίζουν το εξώφυλλο «ρατσιστικό» και «σεξιστικό», κάνοντας τον αρχισυντάκτη του περιοδικού, Ούλριχ Ράιτς να υπερασπιστεί την επιλογή του Focus. «Αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε μία συμβολική αναπαράσταση όσων συνέβησαν στην Κολωνία. Γι’ αυτό δείχνουμε μία ταπεινωμένη γυναίκα που έχει υποβιβαστεί σε σεξουαλικό αντικείμενο-αντιπροσωπεύοντας τις πολλές γυναίκες-θύματα- η οποία όμως είναι ταυτόχρονα αποφασισμένη να αμυνθεί» τόνισε. Και συμπλήρωσε ότι όποιος χαρακτηρίζει το εξώφυλλο ρατσιστικό «απλά φοβάται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα».

Σάλος στη Γερμανία με το εξώφυλλο του Focus

 

Σχετικά Νέα