Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Σεπ 24th, 2016

Ρέντσι: Τέρμα οι εγωισμοί στην ΕΕ, να σέβονται όλοι τους κανόνες-Δεν θα μας Φοβίσουν

BELGIUM-EU-SUMMIT«Η Ιταλία δεν μπορεί να δεχθεί να γίνει η ΕΕ, μόνο ένας χώρος γραφειοκρατικής διεκπεραίωσης» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Πράτο της κεντρικής Ιταλίας.

«Η χώρα μας δεν θα δεχθεί ποτέ να στηρίξει ένα μη φιλόδοξο σχέδιο για την Ευρώπη, το οποίο να της επιτρέψει απλώς να επιβιώσει» πρόσθεσε ο Ρέντσι, που δεν πήρε μέρος τελικά στη σύνοδο της Βιέννης για το προσφυγικό και δεν εκλήθη να συμμετάσχει στην συνάντηση της επόμενης Τετάρτης στο Βερολίνο με τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, την γερμανίδα καγκελάριο, ‘Ανγκελα Μέρκελ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Τους κανόνες της Ένωσης πρέπει να τους σέβονται όλοι. Και εκείνοι, όπως η Γερμανία, οι οποίοι διαθέτουν εμπορικό πλεόνασμα, που αν επενδυθεί μπορεί να βοηθήσει τη βελτίωση της όλης οικονομικής κατάστασης» τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Ματέο Ρέντσι «η εποχή των διαφόρων εγωισμών τελείωσε» και «αν νομίζουν ότι θα φοβίσουν την Ιταλία, προφανώς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Ιταλία».

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo