Π.Σκουρλέτης:H ΝΔ οδηγείται σε στρατηγικό αδιέξοδο

sdvf«Ο νεοφιλελεύθερος αντικοινωνικός λαϊκισμός που έχει καταλάβει την ΝΔ, την οδηγεί σε στρατηγικό αδιέξοδο και αυτό επιβεβαιώθηκε από το ότι δεν είχε ούτε μία πρόταση να καταθέσει», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

«Όλοι πλέον συνομολογούν ότι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπαίνουμε σε νέα φάση. Όλο και περισσότερες τράπεζες ανοίγουν γραφεία στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας και απευθυνόμενος στη ΝΔ πρόσθεσε πως «θα κριθούμε πόσο θα μειώσουμε την ανεργία, την φτώχεια και να φέρουμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Πάνω σ’ αυτά δηλαδή που εσείς κριθήκατε και αποτύχατε». Ο Π. Σκουρλέτης κάλεσε την ΝΔ να ψηφίσει τουλάχιστον τα άρθρα που αφορούν την μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.

Αναφερόμενος στη δημιουργία του νέου Ταμείου δημόσιας περιουσίας ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως «παρά τις κραυγές της αντιπολίτευσης ο κάθε καλόπιστος παρατηρητής μπορεί να καταλάβει ότι το νέο ταμείο δεν είναι ΤΑΙΠΕΔ, δεν έχει σκοπό τις ιδιωτικοποιήσεις, έχει καθοριστικό τον ρόλο του υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή του πολιτικού παράγοντα, και τα έσοδά του δεν πάνε αποκλειστικά για το χρέος. Πρόκειται για μία τομή, που είναι στο πλαίσιο που ισχύει και στην Γαλλία».

Σχετικά Νέα