Π. Σκουρλέτης: Το 2017 θα είναι έτος ανάπτυξης

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82Η συζήτηση στο Eurogroup χθες έχει ένα μεγάλο θετικό πρόσημο. Πρέπει όμως να περιμένουμε και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, για να πέσουν χρήματα μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης. Το 2017 θα είναι έτος ανάπτυξης και έτσι θα καταλάβει ο κόσμος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

 

Αυτό δεν σημαίνει, πρόσθεσε, πως «τα πράγματα δεν παύουν να είναι δύσκολα», υπογράμμισε πως «ως δεδομένο πρέπει να έχουμε την επίτευξη των στόχων για το 2017 και το 2018» και συμπλήρωσε ότι «από κει και πέρα είναι η δυναμική της οικονομίας που θα διαμορφωθεί το 2017 για τα πλεονάσματα».

Στοίχημα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουμε τον δρόμο για νέες πολιτικές, τόνισε ο κ. Σκουρλέτης. Διαβεβαίωσε ότι «δεν πάμε για εκλογές», τόνισε πως «οι εκλογές δεν είναι στις επιλογές, ούτε στις προθέσεις της κυβέρνησης… δεν είναι στο τραπέζι», εξηγώντας πως «η χώρα βρίσκεται σε μη κανονικότητα και γι’ αυτό πάντα υπάρχει στη συζήτηση το θέμα των εκλογών… Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης».

Χαρακτήρισε ως αντιεπενδυτική τη θέση που στηρίζει την αζέρικη εταιρεία στην εξαγορά του ΔΕΣΦΑ και έκανε λόγο για κοινά συμφέροντα στελεχών της ΝΔ με τη SOCAR.

Σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση και το σύστημα της απλής αναλογικής είπε ότι στόχος είναι «να μην συναθροίζονται πίσω από υποψηφίους και πρόσωπα – μικρογραφίες της κεντρικής πολιτικής σκηνής» τοπικές προσωπικότητες που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, αλλά υποχρέωνονται λόγω κομματικών συσχετισμών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα