Π. Σκουρλέτης: Την άλλη εβδομάδα στις δουλειές τους 8.800 μόνιμοι στους Δήμους

Τη διαβεβαίωση ότι 8.800 μόνιμοι υπάλληλοι θα ξεκινήσουν δουλειά την επόμενη βδομάδα στους Δήμους έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι αυτό γίνεται για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια.

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 σημείωσε ότι «ο αριθμός για τις 8.800 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων όλης της χώρας προέκυψε μετά από τα αιτήματα που κατέθεσε κάθε δήμος για το χώρο του και με βάση τα οικονομικά του. Για πρώτη φορά μετά από 9 χρόνια γίνεται διαγωνισμός για μόνιμες θέσεις εργασίας, μέχρι τώρα καλύπτονταν από 8μηνίτες συμβασιούχους».

Ο υπουργός Εσωτερικών στη συνέχεια σχολίασε πως «τον Φεβρουάριο του 2016 η κυβέρνηση αποδέσμευσε τις προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, που πληρώνονται από δημοτικά τέλη και άρα δεν επιβαρύνουν ούτε τον κρατικό προϋπολογισμό ούτε τον προϋπολογισμό των Δήμων, από τους περιορισμούς και τους κανόνες αναλογίας προσλήψεων/αποχωρήσεων στο Δημόσιο» και πρόσθεσε πως «ακολούθως, τον Ιούλιο του 2017 δρομολογήθηκε ο διαγωνισμός, με μία παράταση στους ήδη εργαζόμενους που έληγε η σύμβασή τους τέλη Δεκεμβρίου, ώστε να πάμε σε έναν ανοιχτό διαγωνισμό με ειδική μοριοδότηση για όσους είχαν συγκεκριμένη προϋπηρεσία στις υπηρεσίες καθαριότητας».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει ότι κάνουμε φωτογραφικό διαγωνισμό, κάτι αναληθές και εύκολα εξηγήσιμο γιατί το λέει. Το λέει επειδή ποτέ της δεν συμφιλιώθηκε με την ιδέα των μόνιμων προσλήψεων, ήθελε το καθεστώς των ελαστικών μορφών εργασίας στην καθαριότητα, που κάποια στιγμή να περάσει σε ιδιώτες».

Από την άλλη, για τις θέσεις του ΚΚΕ και άλλων αριστερών σχημάτων, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «ζητούν κάτι όχι εφικτό, οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα να είναι αυτοί που θα μονιμοποιηθούν, κάτι που δεν μπορεί να γίνει και θα ήταν και κοινωνικά άδικο, κάποιοι που βρέθηκαν ένα ή δύο οκτάμηνα σε συγκεκριμένες θέσεις, ξαφνικά και εις βάρος άλλων με εξίσου την ίδια ανάγκη, να μονιμοποιηθούν μέσα από έναν κλειστό διαγωνισμό».

Ο υπουργός Εσωτερικών εκτίμησε ότι «το ΑΣΕΠ πρέπει να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας τους προσωρινούς πίνακες, στη βάση των οποίων θα παρουσιαστούν στις δουλειές τους, τυπικά την 1η Απριλίου, που είναι Κυριακή, άρα την άλλη εβδομάδα παρουσιάζονται στις δουλειές τους».

«Είναι πολύ σημαντικό ότι σπάει το καθεστώς ομηρίας μέσω των συμβάσεων, αλλά και εξαιρετικής σημασίας το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες χιλιάδες μόνιμες θέσεις στους Δήμους, μετά από χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Σκουρλέτης.

Σχετικά Νέα