Π. Σκουρλέτης: Πολλαπλά τα λάθη των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό

Επιμένει στο διαχωρισμό της θέσης του Πάνου Καμμένου από την κυβερνητική στο ζήτημα των Σκοπίων ο Πάνος Σκουρλέτης, όπως δήλωσε σήμερα μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο Υπουργός Εσωτερικών υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας “δεν είναι ένα θέμα της καθημερινότητας, αλλά ένα ζήτημα που μας απασχολεί 25 χρόνια” και για τον λόγο αυτόν τόνισε πως “απαιτείται η μέγιστη ωριμότητα και υπευθυνότητα. Δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικές κορώνες”, είπε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν αναφέρεται στην ακροδεξιά.

Σχετικά με τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι “υπήρξαν φωνές που ήθελαν να βάλουν ένα συγκεκριμένο προφίλ”, συμπληρώνοντας πως “ο καθένας πρέπει να σταθεί στο ύψος που του αναλογεί”.

“Η αντίδραση, η διαμαρτυρία υπονομεύει τη διαπραγμάτευση, αφού δεν θέλουμε η άλλη πλευρά να έχει αλυτρωτικές τάσεις, να μην έχουμε κι εμείς”, ανέφερε σχετικά με το συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής.

Αναφορικά με τη διάσταση απόψεων που διαφαίνεται στους κόλπους της συγκυβέρνησης, σημείωσε πως “η κυβέρνηση είναι μία συγκατοίκηση, αλλά η κυβέρνηση έχει κάνει σαφή τη θέση της, ο Πρωθυπουργός, ο ΥΠΕΞ εκφράζουν τη θέση της κυβέρνησης”, είπε και συνέχισε λέγοντας πως “η θέση του κ.Καμμένου αφορά τον Πάνο Καμμένο και μόνο”, ενώ απαντώντας στην αντιπολίτευση χαρακτήρισε “αίολο” το επιχείρημα ότι θα πέσει η κυβέρνηση λόγω του Σκοπιανού, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως “πολιτικά υπεύθυνο” και διερωτήθηκε “ποια είναι αλήθεια η θέση της ΝΔ;”.

Τόνισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία των Σκοπίων είναι ξεκάθαρη και σταθερή. “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτήν την προσέγγιση από τότε που ήταν στο 3% μέχρι και σήμερα που είναι στο 33%. Υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει πιο ξεκάθαρη θέση;”, είπε σχετικά.

Ο Πάνος Καμμένος “ως Υπουργός Άμυνας οφείλει να υπερασπιστεί τη μία και μοναδική θέση, όταν εκπροσωπεί την κυβέρνηση”, είπε και συμπλήρωσε πως είναι “άλλο όταν εκπροσωπεί τους ΑΝΕΛ”. Χαρακτήρισε επίσης, “λάθος” την πρόταση για δημοψήφισμα και ζήτησε “εθνικά σωστή και επιβεβλημένη στάση, που θα λύσει το πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα μας”.

“Θεωρώ λάθος τη συμμετοχή των βουλευτών των ΑΝΕΛ στη συγκέντρωση”, είπε και έκανε λόγο για “πολλαπλά λάθη των ΑΝΕΛ πάνω στο ίδιο θέμα”.

Σχετικά με την ενημέρωση της αντιπολίτευσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων, είπε πως “η συζήτηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις θα γίνει στον κατάλληλο χρόνο. Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη”, είπε, σημειώνοντας πως “γνωρίζουμε ποιο είναι το πλαίσιο που κινείται η χώρα”. Είπε, ωστόσο, ότι από τη σημερινή συνάντηση στο Νταβός, του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Σκοπιανό ομόλογό του, “θα εξαρτηθεί το αν θα γίνει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών”.

Σχετικά με το στόχο των διαπραγματεύσεων, σημείωσε πως δεν πρέπει “να τεθούν με κανέναν τρόπο ζητήματα αλυτρωτισμού”, συμπληρώνοντας πως “με βάση αυτή την κατεύθυνση θα διασφαλίσουμε την συγκεκριμένη κατεύθυνση”.

Χαρακτήρισε “ευκαιρία” την παρουσία της παρούσας κυβέρνησης των Σκοπίων, για τη λύση του ζητήματος και είπε πως “ο καθένας θα κριθεί για την ψήφο του”, όταν η πρόταση που θα προκύψει από τις διαπραγματεύσεις, θα έρθει στη Βουλή προς ψηφοφορία.

“Η κυβέρνηση πέφτει όταν χάσει τη δεδηλωμένη”, είπε, ευχόμενος “οι τοποθετήσεις Καμμένου και άλλων, να μην μπλοκάρουν τη λύση”.

Δημήτρης Καμμένος: δεν θα υπάρξει άμεσα λύση στο Σκοπιανό
Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, απαντώντας στον Υπουργό Εσωτερικών, επίσης μέσω του Καλημέρα Ελλάδα, ζήτησε να μην γίνονται “εχθρικές δηλώσεις από τον ένα προς τον άλλον”, τονίζοντας πως “οι θέσεις των ΑΝΕΛ είναι σαφείς εδώ και χρόνια”.

Επανέλαβε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα από τα πέντε ονόματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καθώς, όπως είπε, “έχουν αλυτρωτικές τάσεις”.

“Θέλουμε ο Πρωθυπουργός να έχει καλές διαπραγματεύσεις και είμαι σίγουρος ότι δε θα αφήσει να υπάρχουν αλυτρωτικές τάσεις”, είπε εκτιμώντας ότι “δεν θα υπάρξει άμεσα λύση” στο ζήτημα του Σκοπιανού.

Ο Βασίλης Κικίλιας, από την πλευρά του, δήλωσε από το στούντιο του Καλημέρα Ελλάδα ότι θα πάει στη συγκέντρωση που προγραμματίζεται να γίνει στην Αθήνα για το Σκοπιανό και κληθείς να απαντήσει αν η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την πρόταση που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, καθώς όπως είπε, “ούτε η κυβέρνηση έχει σαφή θέση”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα