Π. Σκουρλέτης για Ελληνικό: Οι αρχαιολόγοι δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας

Οι αρχαιολόγοι «δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στη Βουλή για το θέμα που έχει ανακύψει με το ΚΑΣ και το Ελληνικό, ενώ χαρακτήρισε «υποκριτική» τη στάση της Ν.Δ.

«Σε αυτήν τη χώρα με την τεράστια παράδοση, με τον πολιτισμό -που είναι ένα κεφάλαιο ζωντανό και διαχρονικό- πρέπει να προστατεύουμε την εθνική κληρονομιά, και όχι χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας να θέλουμε να καταλύσουμε το θεσμικό πλαίσιο. Διότι οι αρχαιολόγοι σήμερα δίνουν μια μάχη υπεράσπισης αυτής της χώρας και δεν μπορεί για καμιά πολιτική σκοπιμότητα να μηδενίζεται το έργο τους» είπε ο υπουργός για να προσθέσει: «Είναι ντροπή όσα γράφονται σήμερα, σε μια μερίδα του Τύπου, δημοσιεύματα που προσπαθούν να υπονομεύσουν μια από τις πιο αξιόλογες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου».

Ο κ. Σκουρλέτης τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων, αλλά «με κανόνες που θα ισχύουν για όλους». «Ναι στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους και όχι επιλεκτικά για κάποιους, επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις που είναι ψευδείς πολλές φορές» ανέφερε.

Υποστήριξε ακόμη πως «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν είχε επισκεφθεί και είχε ξεναγηθεί πάνω στις Σκουριές από τους ανθρώπους που αντιτίθενται στην επένδυση, είχε πει ότι «εδώ είναι ένα παραδεισένιο δάσος και θα κάνω τα πάντα για να εμποδίσω αυτή την καταστροφική επένδυση»».

«Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν και θα έρθουν σε λίγες μέρες στη δημοσιότητα […]» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας πως «και η κ. Μπακογιάννη είχε αντιτεθεί στη συγκεκριμένη επένδυση».

«Όλα αυτά τα έχουμε ξεχάσει, χάριν μιας στείρας αντιπολίτευσης που το μόνο που αποσκοπεί είναι η δημιουργία εντυπώσεων» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά Νέα