Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Ιούν 1st, 2016

Π.Σκουρλέτης:Να δούμε ποιοι θα τρέξουν να αλλάξουν τις σχέσεις τους με off-shore

σαασΟι πολίτες «κλείνουν το διακόπτη» απέναντι στον βρόμικο επικοινωνιακό πόλεμο των ΜΜΕ, με αφορμή αυτή τη φορά τη ρύθμιση για τις off-shore που μένει να δούμε ποιους θα εκθέσει, είπε ο υπουργός Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κώστα Αρβανίτη.

Ο κ.Σκουρλέτης αναφέρθηκε στο νέο μπαράζ δημοσιευμάτων κατά της κυβέρνησης, αυτή τη φορά για το θέμα των off-shore και της σχετικής ρύθμισης, ενόψει και της κατάθεσης τροπολογίας με την οποία θα απαγορεύεται η συμμετοχή πολιτικών προσώπων ή συγγενικών τους προσώπων σε offshore και ξένες εταιρείες.
Πρόκειται για μία απροκάλυπτη πλέον πρακτική και δράση των ΜΜΕ, που διαστεβλώνουν την πραγματικότητα με τρόπο που δεν αντιμετώπισε καμία άλλη κυβέρνηση από το 1974 και μετά, σημείωσε, σε έναν βρόμικο επικοινωνιακό πόλεμο χωρίς κανόνες.
«Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν αντισώματα στον ίδιο τον κόσμο, που κλείνει το διακόπτη, έχει αποκτήσει αισθητήριο, αξιολογεί αυτά που ακούει», είπε ο κ.Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό αυτή η προπαγάνδα να μην εσωτερικεύεται από τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υπήρξε καμία απόπειρα «συγκάλυψης» ή αλλαγής του πλαισίου, απλώς ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία ένα πλαίσιο που δεν είναι ελληνικό αλλά κοινοτικό.
Πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση και αποσαφηνίζει τις προθέσεις της, να δούμε τώρα ποιοι θα εκτεθούν, ποιοι θα τρέξουν να αλλάξουν τις δικές τους συμμετοχές σε διάφορες τέτοιες εταιρείες, σημείωσε.
Ο κόσμος δεν αρχίζει και τελειώνει στα σύνορα της ελληνικής επικράτειας, ειδικά όταν δεν υπάρχουν πια οικονομικά σύνορα … προσπαθούμε να περιχαρακώσουμε την εθνική μας επικράτεια, να κάνουμε κάποια πράγματα πιο φανερά για τα πολιτικά πρόσωπα, αν και αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο είναι αυτό, όπως διευκρίνισε.
Μισό εκατομμύριο πελάτες της ΔΕΗ «έφεραν» τη μείωση τιμολογίων
Σχολιάζοντας την κίνηση της ΔΕΗ να μειώσει τα τιμολόγια για τους συνεπείς πελάτες, ο κ.Σκουρλέτης σημείωσε ότι ήταν πολιτική πρόθεση του υπουργείου, σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ, να διερευνήσει όλες τις δυνατότητες για μείωση τιμολογίων, με δεδομένη και την χαμηλή τρέχουσα τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στις αγορές.
Με μειώσεις είχαμε συσχετίσει επίσης και την ανταπόκριση του κόσμου στο νέο πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ, ώστε να αποκλιμακωθεί το πρόβλημα, όπως είπε.
Αυτό το μέτρο με τις 36 δόσεις χωρίς προκαταβολή βοήθησε στην αποσυμπίεση της αυξητικής τάσης, καθώς 500.000 πελάτες της εταιρείας εντάχθηκαν σε αυτό, εκ των οποίων το 85% ρύθμισε οφειλές προς τη ΔΕΗ για πρώτη φορά. Το ποσοστό αυτό δείχνει και την αδυναμία που είχαν οι πελάτες αυτοί μέχρι σήμερα, να ικανοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.
Η ένταξή τους στη ρύθμιση είναι ευεργετική τόσο για τους ίδιους όσο και για τη ΔΕΗ, υπογράμμισε ο υπουργός Ενέργειας.

μισε ο υπουργός Ενέργειας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo