Π. Ρήγας: Η ΝΔ να σταματήσει να δείχνει ανοχή στις ακροδεξιές ρητορικές και πρακτικές

Η ΝΔ ευνοεί τις επιθέσεις ενώ δεν καταδίκασε ούτε τον δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου, είπε ο Π. Ρήγας.

«Είναι τραγικό ο τρόπος με τον οποίο τις τελευταίες μέρες επιτίθενται οι ακροδεξιοί, όπως στην περίπτωση των 30 ακροδεξιών και προέρχονται από ένα συγκεκριμένο κέντρο ακροδεξιών, που επιτέθηκαν στον κ. Παπαφιλίππου όταν πήγαινε στην παραλία με το εγγόνι και την κόρη του» πρόσθεσε ο Π. Ρήγας.

Υποστήριξε επίσης ότι αυτοί οι 100 χθες στην επίθεση έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη ήταν συγκεκριμένη ομάδα της ακροδεξιάς, κάτι που απαιτεί καταδίκη από τη Ν.Δ.

Για τις αντιδράσεις στη συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση της ΝΔ, είπε:

Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι τις ενστάσεις μερίδας του κόσμου, η ακραία όμως και βίαιη έκφρασή τους, δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει για τη ΝΔ είναι πως δείχνει ανοχή σε ακροδεξιές ρητορικές και πρακτικές.

Με τη συμφωνία η χώρα μας πήρε πίσω πράγματα που είχαν χαθεί τα τελευταία 25 χρόνια, με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων που τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους. Κατοχυρώσαμε σύνθετη ονομασία, erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση. Παραπλανούν τον κόσμο όσοι διαμαρτύρονται για την ιθαγένεια και τη μακεδονική γλώσσα, καθώς αφ’ ενός η ιθαγένεια διαχωρίζεται σαφώς από την εθνικότητα και αφ’ ετέρου η γλώσσα είχε κατοχυρωθεί εδώ και χρόνια και έχει αναγνωριστεί και από την ίδια τη χώρα μας το 1977.

Για τις παρεμβάσεις στην οικονομία, σημείωσε:

Την αμέσως επόμενη περίοδο θα κάνουμε ευνοϊκές παρεμβάσεις στην φορολογία και τον κατώτατο μισθό. Ακόμα και για το αφορολόγητο, που έχει ψηφιστεί, θα διαπραγματευτούμε εκ νέου, με βάση τα νέα δεδομένα της οικονομίας και της συνολικής πορείας της χώρας μας.

Όταν ξεκινούσε η α’ αξιολόγηση κανείς δεν περίμενε πως θα καταφέρναμε να υπερβούμε τα εμπόδια και να φτάσουμε ως εδώ. Και όμως τα καταφέραμε και έχει πλέον ανατραπεί υπέρ μας το κλίμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε να κινούμαστε και να διαπραγματευόμαστε.

Για τον διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, τόνισε:

Από την αρχή της διακυβέρνησής μας είχαμε ως στόχο την υλοποίηση των απαραίτητων θεσμικών αλλαγών, που θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κράτους δικαίου και δημοκρατίας στον 21ο αιώνα. Αυτή τη στιγμή οι συνθήκες για τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας έχουν ωριμάσει και η Εκκλησία είναι ανοιχτή σε διάλογο. Με συνεργασία και συνεννόηση θα καθοριστούν τα ακριβή πλαίσια και θα υλοποιηθεί η απαραίτητη αυτή θεσμική αλλαγή, με τον πιο ομαλό τρόπο

Σχετικά Νέα