Π.Λαφαζάνης:Ο Πρωθυπουργός πρόδωσε και ξεπούλησε την λαϊκή εντολή

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.lafazanis_kinisi_66

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και με αφορμή τη συμπλήρωση του ενός έτους της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι «πρώτη φορά βλέπω έναν πρωθυπουργό της χώρας να τιμάει μία λαϊκή εντολή, την οποία πρόδωσε και ξεπούλησε».

Η λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη ήταν περήφανη, ένα μεγάλο και δυνατό ξέσπασμα του ελληνικού λαού που ζήταγε μια νέα πορεία, ανάσα, δημοκρατία και ανεξαρτησία, απαλλαγή από τα μνημόνια είπε και πρόσθεσε:

Αυτά είχε υποσχεθεί η κυβέρνησή μας τότε, αλλά δυστυχώς ο Αλέξης Τσίπρας με την ταπεινωτική συνθηκολόγηση του τρίτου Μνημονίου όλα αυτά τα πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων και τώρα γιορτάζει τον ένα χρόνο. Τι γιορτάζει; Τα ερείπια των δηλώσεων και προγραμματικών δεσμεύσεών του;

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «αν γίνονταν τώρα εκλογές δεν θα έβρισκε την ψήφο του ο Αλέξης Τσίπρας, γιατί υπάρχει γενική κοινωνική κατακραυγή, δεν θα έβρισκαν την ψήφο τους όσοι στήριξαν τα μνημόνια».

Πάντως, δεν απέκλεισε μέσα στο 2016 να έχουμε εκλογές, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει μέλλον:

Ή εκλογές θα γίνουν – προβλέψεις κάνω, είναι πιθανότητες, δεν είμαι μάγος, αλλά κάνω εκτίμηση της κατάστασης – ή θα πάμε σε ευρύτερα κυβερνητικά σχήματα, με τη λεγόμενη Κεντροαριστερά, δηλαδή με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είτε και με τη Ν.Δ., ίσως με άλλον τότε πρωθυπουργό.

Σχετικά Νέα