Π. Λαφαζάνης: Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε το αυταρχικό ΜΑΤοφερεμένο πρόσωπο της

Ένταση επικράτησε νωρίτερα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της ΛΑΕ, του κινήματος “Δεν Πληρώνω” και συλλογικοτήτων, έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στο οποίο θα διενεργούνταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Όπως καταγγέλλεται από τη ΛΑΕ, τα ΜΑΤ έσπρωξαν με τις ασπίδες και έριξαν κάτω τον γραμματέα του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ όπως προσθέτει στην ανακοίνωση της, τα ΜΑΤ, σε συνεργασία με ιδιοκτήτη μπαρ της στοάς που βρισκόταν το συμβολαιογραφείο, διέκοψαν προς στιγμήν τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βάζοντας στη διαπασών τραγούδια του Ν. Σφακιανάκη και θέλοντας να δηλώσουν και να αναδείξουν συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα.

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έδειξε σήμερα το αυταρχικό ΜΑΤοφερεμένο πρόσωπο της, το οποίο από βδομάδα σε βδομάδα γίνεται όλο και πιο αποκρουστικό. Λυπάμαι ότι νεαροί φανατικοί ματατζήδες, ενθαρρυμένοι από την κυβερνητική αυταρχική στάση, με έσπρωξαν και με πέταξαν στο πεζοδρόμιο» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Οι σκηνές βίας και χημικού πολέμου που ζούμε αυτήν την περίοδο, θα μοιάζουν ως απλή τρικυμία μπροστά στις θύελλες που θα ξεσπάσουν όταν τα ΜΑΤ θα πηγαίνουν να πετάνε τον κόσμο έξω από τα σπίτια και τα καταστήματα που εκπλειστηριάστηκαν. Χάρις στο κίνημα, οι πλειστηριασμοί δεν έχουν την έκταση που επιδιώκουν οι τράπεζες».

Ο γραμματέας της ΛΑΕ, τόνισε πως το κίνημα έχει γλιτώσει μέχρι τώρα χιλιάδες σπίτια και πως δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει και το δημόσιο σε πλειστηριασμούς που σχεδιάζει από την 1η Μάη.

«Διεκδικούμε την ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών (σεισάχθεια) ως ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία. Διεκδικούμε την ανατροπή για να αποκτήσει ελπίδα και προοπτική η χώρα και για να μείνουν οι νέοι στην πατρίδα μας» υπογράμμισε ο γραμματέας της ΛΑΕ.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, στελέχη της ΛΑ.Ε. ανέβηκαν πάνω στην αστυνομική κλούβα και σήκωσαν πανό που ανέγραφε ”Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”. Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρών και συλλογικότητες, όπως το ‘‘Δεν Πληρώνω” και η ”Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών”.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ, το συγκεκριμένο συμβολαιογραφικό γραφείο «έβγαζε παράνομα σήμερα στο σφυρί, ένα ισόγειο κατάστημα 162,5 τμ στη Λάρισα, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 85.000 ευρώ για υποθήκη 138.000 ευρώ».

«Να σημειωθεί πως ο σημερινός ”επιχειρησιακός” σχεδιασμός της ΕΛΑΣ, παραβίασε κάθε ίχνος νομιμότητας και οι διαδηλωτές φτάνοντας στο συμβολαιογραφικό γραφείο, η είσοδος του οποίου βρίσκεται σε στοά, εκτός από πλήθος διμοιριών (!) των ΜΑΤ που το φρουρούσαν, αντίκρισαν τρεις κλούβες και πολλά βαν της αστυνομίας, μέσα στην ίδια τη στοά ανάμεσα σε καταστήματα και γραφεία, να αποκλείουν κατά πρωτοφανή τρόπο και τις τρεις εισόδους της στοάς» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ.

Επίσης, η ΛΑΕ τονίζει πως μεταξύ των εκατοντάδων πλειστηριασμών που είχαν ανακοινωθεί για σήμερα, ήταν ένα διαμέρισμα στα Καμίνια για χρέος 50.000 ευρώ με 1η προσφορά 81.000 ευρώ αλλά και ένα διαμέρισμα στην Ακαδημία Πλάτωνος για χρέος 100.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα