Π.Λαφαζάνης: Αδιανόητο να προγραμματίζονται πλειστηριασμοί τέτοιες μέρες

Δριμεία κριτική στους συμβολαιογράφους που θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη πλειστηριασμούς κατοικιών, άσκησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ζητώντας παράλληλα την ακύρωση τους.

Συγκεκριμένα, ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας τόνισε: «Μέρες σαν κι αυτές, όπου όλη η Ελλάδα είναι βυθισμένη σε βαρύ πένθος και θρηνεί, εξ αιτίας της πύρινης λαίλαπας, δεκάδες νεκρούς, ενώ εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες έχουν γίνει παρανάλωμα, αφήνοντας κυριολεκτικά στον δρόμο πολλές οικογένειες, θεωρούμε αδιανόητο να εκτελούνται τις ίδιες μέρες, και προκλητικά θρασύτατα, ληστρικοί πλειστηριασμοί σπιτιών και ακινήτων».

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε: «Θεωρούμε αδιανόητο η κυβέρνηση και το πολιτικό κατεστημένο, την ίδια ώρα που με την διαχρονική πολιτική τους φέρουν βαρύτατη ευθύνη για σπίτια και περιουσίες που έχουν καεί, την ίδια ώρα με το άλλο χέρι μαζί με τους τραπεζίτες και μία δράκα επίορκων συμβολαιογράφων, να προβαίνουν σε σκοτεινούς πλειστηριασμούς, αρπάζοντας σπίτια και ακίνητα του ελληνικού λαού, τον οποίον η κρίση έχει φέρει σε δεινή οικονομική θέση».

Ο επικεφαλης της ΛΑΕ απηύθυνε κάλεσμα «αυτήν την ώρα του γενικού πένθους» σε κυβέρνηση, τραπεζίτες και συμβολαιογράφους να ακυρώσουν τους αυριανούς πλειστηριασμούς της Τετάρτης (25/7), στο πλαίσιο της γενικής ακύρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιών.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να λέει ότι πενθεί για ανθρώπινα θύματα και λυπάται για την απώλεια σπιτιών και περιουσιών και την ίδια ώρα να προκαλεί με ληστρικές επιδρομές πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκών ακινήτων», υπογράμμισε και προσέθεσε κλείνοντας πως το κίνημα και η ΛΑΕ θα δώσουν την Τετάρτη και ώρα 13:30 μ.μ. το παρόν, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, σε αγωνιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφεία για να ματαιώσουν παράνομους και αντισυνταγματικούς πλειστηριασμούς».

Σχετικά Νέα