Π.Λαφαζάνης:Ο Αλ. Τσίπρας κάνει το μαύρο άσπρο

H?m????????q????????.(Eurokinissi-????????«Για άλλη μια φορά η πολιτική παράδοσης της χώρας και η υποτέλεια θριάμβευσαν σε βάρος των εθνικών συμφερόντων», τονίζει ο Π. Λαφαζάνης
«Ο Αλ. Τσίπρας κάνει το μαύρο άσπρο, εμπαίζει τον ελληνικό λαό και επιχειρεί για άλλη μια φορά να υποκρύψει την υποτέλεια και την παράδοσή του στα υπερατλαντικά αφεντικά και τους αζέρους υπαλλήλους τους».
Σε αυτό το άκρως αιχμηρό σχόλιο προχώρησε σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, με αφορμή της υπογραφής της συμφωνίας για τον TAP από τον έλληνα πρωθυπουργό.
Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε: «Ως υπουργός Ενέργειας στην προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλα σε κίνηση τις διαδικασίες για να αλλάξει όσο ήταν δυνατόν η αποικιακή σύμβαση για τον ΤΑΡ, στην εταιρεία διαχείρισης του οποίου, ας σημειωθεί, η ελληνική πλευρά πρωτοφανώς δεν έχει καμία απολύτως συμμετοχή.
Σε αυτήν την κατεύθυνση πέτυχα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του ΤΑΡ για να καταργηθεί η φοροασυλία της εταιρείας του αγωγού, για να υπάρξουν ουσιαστικές αντισταθμιστικές εισφορές από την εταιρεία του αγωγού στο Δημόσιο και όχι ψίχουλα στις τοπικές κοινωνίες, για να δοθούν επαρκείς αποζημιώσεις σε όσους αγρότες απαλλοτριώνεται η γη τους και για να υπάρξει επαναχάραξη της όδευσης του αγωγού, προκειμένου να προστατευτεί το περιβάλλον και η γη υψηλής παραγωγικότητας της περιοχής, σύμφωνα και με τις υποδείξεις των τοπικών κοινωνιών και τις διεκδικήσεις των τοπικών κινημάτων».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας είναι «τραγικό ότι η μνημονιακή κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, υπακούοντας στις απαιτήσεις των διαχειριστών του αγωγού και κυρίως των υπερατλαντικών κηδεμόνων της χώρας, εγκατέλειψε τα εύλογα αυτά αιτήματα, διέκοψε τις διαπραγματεύσεις, ενώ έκανε και σειρά άλλες υποχωρήσεις».
«Μια ματιά μόνο στη συμφωνία για τον ΤΑΡ και τη συμφωνία που υπέγραψα για τον αγωγό με ρώσικο φυσικό αέριο στην Πετρούπολη, θα διαπιστώσει κανείς ότι απέχουν όσο η μέρα με τη νύχτα», προσθέτει χαρακτηριστικά.
Καταλήγει, δε, εκτιμώντας πως «για άλλη μια φορά η πολιτική παράδοσης της χώρας και η υποτέλεια θριάμβευσαν σε βάρος των εθνικών συμφερόντων», ενώ προειδοποιεί ότι «γρήγορα οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν για τα ανοσιουργήματά τους».

Σχετικά Νέα