Π.Λαφαζάνης:«Εναλλακτική λύση, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει»

Mιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», o πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας έκανε ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας ως  απαράδεκτη την μνημονιακή στροφή του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «δυστυχώς ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του αποφάσισε να συνομολογήσει το τρίτο μνημόνιο και πέρασε στην αντίπερα όχθη, εμείς δεν μπορούσαμε να συνυπάρχουμε σε αυτό το σχήμα».

Ο κ.Λαφαζάνης σημείωσε ότι «εναλλακτική λύση, υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, είναι η έξοδος από την ευρωζώνη και το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα»,προσθέτοντας πως  «αν περιμένουμε από τρίτους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για μας είναι πολύ μεγάλο λάθος. Θα βρούμε συμμάχους και χρηματοδοτήσεις εάν κάνουμε το βήμα. Εμείς πρώτα απ’ όλα πρέπει να το κάνουμε και να βγούμε μπροστά, αν δεν το κάνουμε εμείς, κανείς δεν θα το κάνει για μας».

lafaΕπίσης, ο κ.Λαφαζάνης αναφερόμενος στις προσδοκίες που έχει εν΄όψει της εκλογικής αναμέτρησης, δήλωσε ότι στόχος του κόμματός του είναι να γίνει τρίτη δύναμη εντός κοινοβουλίου εκτιμώντας ότι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν μεγάλα ποσοστά και το μετεκλογικό τοπίο θα έχει ανατροπές.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «είχαμε συμφωνήσει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας την τελευταία στιγμή έκανε την στροφή» και συμπλήρωσε: Οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μείνουμε στην Ευρώπη, όχι όμως πάση θυσία. Το να μείνουμε στο ευρώ ήταν επιλογή… μένουμε πάση θυσία».

Απατώντας στην κριτική που ασκείτε στην εναλλακτική  πρόταση της ΛΑΕ, εκτίμησε ότι οι καταθέσεις αυτή τη στιγμή χάνονται από την τράπεζα κι όχι όταν θα πάμε σε ένα άλλο νόμισμα. «Κι αν συνεχίσουμε με τα μνημόνια, θα εξανεμιστούν όλες οι καταθέσεις. Ο λαός πληρώνει για τις τράπεζες. Ό,τι μας δίνουν οι δανειστές για να δώσουμε στις τράπεζες, κάποια στιγμή θα τα επιστρέψουμε στους δανειστές. 50 δισεκατομμύρια δώσαμε πριν από λίγο στις τράπεζες και τώρα θα δώσουν άλλα 20 ή 30 δισεκατομμύρια από το δημόσιο για να σωθούν και πάλι οι τράπεζες.Τα μνημόνια είναι καταστροφικά. Δεν θα μείνει τίποτα».

Έσπευσε,δε, να τονίσει ότι η Λαϊκή ενότητα δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από τον πολίτη, ενώ θα στηρίξει τις αποταμιεύσεις, τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία.

«Τώρα τα ξεπουλάνε όλα. Και τον δημόσιο πλούτο και τα χρήματα του κάθε νοικοκυριού. Στόχος τους είναι να μην υπάρχει τίποτα. Αν δεν ανακοπεί η μνημονιακή πορεία, δεν έχουμε μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως: «Μαγικά ραβδιά, το ξεκαθαρίζω, δεν έχουμε. Δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο. Όμως θα πρέπει να μην τρομοκρατούμε και τον κόσμο με δηλώσεις τύπου «δεν υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ». Πόσες χώρες υπάρχουν την Ευρώπη που δεν είναι στο ευρώ; Είναι απομονωμένες; Όχι φυσικά. Η ευρωζώνη βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Γιατί πρέπει ντε και καλά να μείνουμε και να ακολουθήσουμε το πείραμα της Ευρώπης στο αδιέξοδο που δημιουργείται; Εμείς θέλουμε να διευρύνουμε τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας, κι όχι να τις περιορίσουμε. Θέλουμε να καταστήσουμε την χώρα μας πιο ισχυρή. Δεν είναι σωτηρία το ευρώ. Δεν είπαμε όμως ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος. Επαναλαμβάνω, ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γιατί κανείς δεν έχει μαγικά ραβδιά».

Σχετικά Νέα