Π. Κουρουμπλής: Πολυετής η παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου

o-upourgos-esoterikon-panagiotis-kouroumplisΤην ικανοποίησή τους για τη δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, για πολυετή παραχώρηση στους Δήμους, των αιγιαλών και παραλιών, εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Πόκκιας.
Για το θέμα αυτό υπήρξε σήμερα συνάντηση και το ζήτημα των παραλιών ήταν το κυρίαρχο που ετέθη, καθώς, λόγω της σημασίας του, κυρίως για τους τουριστικούς ΟΤΑ, αποτελεί πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Κουρουμπλής, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, έκανε δεκτό το αίτημα – πρόταση που είχε υποβληθεί και σε προηγούμενες συναντήσεις, περί παραχώρησης των παραλιών για χρήση και εκμετάλλευση στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, για διάστημα πενταετίας, όσο δηλαδή και η διάρκεια της δημοτικής θητείας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, το αίτημα έχει πάρει ήδη το δρόμο της νομικής επεξεργασίας.

Η θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών, συνιστά μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου και συναρτάται άμεσα με τον τουρισμό και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, επισημαίνουν οι παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι η πολυετής παραχώρηση των αιγιαλών και παραλιών, θα διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο τοπίο, τόσο για τους Δήμους, όσο και για του επιχειρηματίες, που μέχρι σήμερα είναι όμηροι του χρόνου έκδοσης και των όρων που θα περιλαμβάνει η εκάστοτε ετήσια ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).

Εξάλλου, όπως επισημαίνουν, θα αποφεύγονται καταστάσεις που πλήττουν τον τουρισμό, με την έγκαιρη προετοιμασία των παραλιών, στο ξεκίνημα κάθε τουριστικής περιόδου.

Στην σημερινή συνάντηση, τέθηκε εκ νέου και το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των μικρών νησιωτικών Δήμων. Σε συνέχεια της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα, που έγινε την περασμένη εβδομάδα, ανάμεσα στον κ. Χατζημάρκο και τον υπουργό Εσωτερικών, στο υπουργείο, ο κ. Κουρουμπλής έκανε σήμερα γνωστό ότι έχει δρομολογηθεί η ικανοποίηση του αιτήματος του περιφερειάρχη, με προσλήψεις προσωπικού κατά προτεραιότητα στα μικρά νησιά της Περιφέρειας, όπου το πρόβλημα εμφανίζεται οξύτερο.

Σχετικά Νέα