Π. Καμμένος: Οι ΑΝ.ΕΛ θα εμποδίσουν τη χρήση του όρου «Μακεδονία»

Εμμένει στην αρχική του θέση για το θέμα των Σκοπίων, ο Πάνος Καμένος. Σε τηλεοπτική του συνέντευξή είπε, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα εμποδίσουν με οποιοδήποτε τρόπο, τη χρήση του όρου «Μακεδονία». Επανέλαβε, πάντως, ότι έχουν αποφασίσει με τον πρωθυπουργό, «να πάνε μαζί, έως το τέλος».

Σε συνέντευξη του στον τ/σ ΑΝΤ1, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι προκειμένου να γίνουν αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας πρέπει να γίνουν εκλογές στην πΓΔΜ και εκτίμησε ως αδύνατη μια τέτοια εξέλιξη. Πρόσθεσε ότι ακόμα και αν γίνει κάτι τέτοιο στην πΓΔΜ, ακόμα και αν στην Ελλάδα η αντιπολίτευση υποστηρίξει μια ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του, οι ΑΝ.ΕΛ θα είναι και πάλι αντίθετοι. Εκτίμησε πάντως ότι το όνομα της πΓΔΜ «δεν θα έλθει στη Βουλή ούτε πριν από τις εκλογές, ούτε μετά».

Ερωτηθείς αν εννοεί ότι μπορεί να προκαλέσει και πτώση της κυβέρνησης, λόγω του ζητήματος αυτού, ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συγκροτήθηκε έχοντας ως στόχο την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την επιτροπεία και την αποτροπή της παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές και την κάθαρση.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για να πέσει η κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει απόφαση του πρωθυπουργού και δική μου». Σημείωσε ότι η επίτευξη και των δύο στόχων προχωρά, ενώ σε ό,τι αφορά την κάθαρση, τόνισε πως ο ίδιος οδηγήθηκε στη Βουλή εξεταζόμενος για το αίτημα ενός κρατουμένου να μιλήσει στη Δικαιοσύνη και πρόσθεσε ότι τελικά προέκυψαν στοιχεία, βάσει των οποίων ασκήθηκε δίωξη στον κ. Μαρινάκη. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι το τεκμήριο αθωότητας ισχύει για τον καθένα και τόνισε ότι δεν παρεμβαίνει στο έργο της τακτικής Δικαιοσύνης, ενώ επανέλαβε ότι η επίθεση εναντίον του έγινε για να μην βγουν στοιχεία.

Ως προς την πορεία της οικονομίας, αλλά και μέτρα που έχουν ψηφιστεί, απάντησε ότι με την οικονομική ανάπτυξη που θα σημειωθεί δεν θα προκύψει η ανάγκη εφαρμογής μέτρων.

Ακόμα, αναφορικά με την κριτική την οποία δέχεται, είπε ότι «η προσωπική επίθεση είναι καλοδεχούμενη», υπογραμμίζοντας μετ’ επιτάσεως ότι όσοι του ασκούν κριτική ή επιδίδονται σε επιθέσεις εναντίον του «να αφήσουν απέξω τις Ένοπλες Δυνάμεις».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα